CUINA.CAT
23/07/2021Sopa freda de pèsols, curri, citronella i coco
A vegades és necessari començar un menú amb un primer plat fred i lleuger. En aquest moment, la sopa freda de pèsols és perfecta: saludable per la seva hortalissa, fresca per la seva temperatura i, a més, molt bona per la unió peculiar de curri i coco. Aquesta sopa es pot menjar calenta o freda, de les dues maneres té èxit a la taula!
Sopa freda de tomàquet amb ceba, col i plàtan Becky Lawton
S'apropa del gaspatxo, però s'allunya bastant! Els elements inusuals d'aquesta sopa freda són la col i el plàtan que, sorprenentment, queden molt bé al resultat final. D'aquesta manera, s'obté un primer plat o un aperitiu molt fresc i ple de matissos diferents que no deixarà indiferent a cap comensal. Us ho assegurem!
Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva Becky Lawton
Aquesta sopa consisteix en un almívar de fruites amb consistència de xarop, decorat de manera acertada amb grills d'aranja, taronja, mandarina, nectarina i llima, i una bola de gelat d'alfàbrega. Al plat predomina el sabor cítric i dolç, amb diversos matisos per les diferents fruites que el componen, i, per descomptat, refrescant.
Sopa freda de tomàquet i guacamole
El tomàquet és una hortalissa molt versàtil que es pot cuinar de diverses maneres, tant de calenta com de freda. En aquest cas, es fusiona amb el sabor dels llagostins i el guacamole, aconseguint un plat saborós i amb diversitat de regustos. Per altra banda, les gotes de tabasco li donen el punt de picant necessari per convertir-lo en un plat refrescant.
Gaspatxo Miquel Àngel Roque
És difícil trobar a algú que no hagi tastat el gaspatxo alguna vegada, un dels plats més tradicionals del país. La seva popularitat s'ha mantingut amb el temps, encara que existeixen mil variacions, cadascuna més bona que l'anterior. Si mai heu fet aquesta sopa o beguda tan refrescant, aquí us deixem una recepta senzilla i ràpida de fer, per moments d'emergència a l'estiu en els quals el calor és insuportable.
Sopa freda de síndria i meló amb iogurt
Les sopes de fruites serveixen com a primer plat o com a postres! En aquest cas, es combina la síndria, el meló i les prunes amb iogurt grec per tal de crear una crema refrescant i dolça, ideal per acabar un àpat. Com en altres receptes, la seva preparació és molt senzilla, ja que només es precisa triturar la síndria, tallar les fruites i barrejar-ho tot amb el iogurt.
Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró Gemma Clofent
A vegades no cal recórrer a la fruita o a les hortalisses per fer una sopa freda, com és aquest cas, que n'utilitza només uns pocs gerds per donar color i sabor al plat. Els ingredients principals d'aquest plat són la xocolata blanca i el gelat de torró, que aporten frescor a la sopa i molta dolçor. Per altra banda, hi ha un contrast de textures molt interessant gràcies al gelat, la sopa i els cruixents.
Sopa de gerds
Un plat tan dolç que agradarà a tots els llaminers de la família. Els gerds i els maduixots, plats estrella de la primavera, poden fer una sopa molt refrescant i carregada de vitamines, ja que es tracta de dos fruites amb moltes propietats. Per altra banda, el sabor del iogurt grec és indispensable per donar un toc més suau al plat i que no sigui massa dolç. Tota una simbiosi de regusts.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: