CUINA.CAT
05/01/2025Us volem temptar amb nou receptes de carn que us deixaran amb la boca oberta i, sobretot, us enamoraran.
Broquetes de porc a la graella Miquel Àngel Roque
Comencem per un plat fàcil i que no falla mai: unes broquetes. Com que fer-les tal qual seria una mica avorrit, Miquel Àngel Roque, que és l'autor d'aquesta recepta, macera la carn amb una mica de llima i hi dóna un toc picant amb bitxo. El gust cítric i el picant hi queden d'allò més bé i, si voleu comprovar-ho, només cal que...
Llom a la pinya Ada Parellada
El llom de porc sempre ha tingut una certa mala fama: que si no té gaire gust, que si queda molt ressec... Però això és perquè no heu tastat aquesta proposta d'Ada Parellada: un llom a la pinya que queda sucós i boníssim. Per què? Doncs perquè en comptes de coure'l a talls a la graella, el cou sencer, a la cassola, una hora. Feu la prova i veureu que bo que és!
Costelles de xai
Un clàssic de l'estiu. La carn de xai, i les costelles concretament, agrada gairebé a tothom i és fàcil de preparar. No cal posar-hi gaires condiments, ja que són molt gustoses, però en aquesta recepta hi hem volgut donar un toc de romaní que hi queda molt bé. I que no hi faltin les patates d'acompanyament!
Costelles de vedella en dues coccions Becky Lawton
Per fer aquesta recepta heu de tenir paciència. Molta paciència. Us calen gairebé set hores de forn perquè la carn quedi molt tendra i després un toc de graella. Si resistiu la temptació d'obrir el forn abans d'hora, us prometem que l'espera haurà valgut molt la pena!
Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives
Aquesta recepta demostra que la carn pot ser un plat de festa de primera. L'entrecot és una de les peces més preuades i en aquest cas hem optat per una cocció senzilla, a la graella i procurant que per dins quedi més aviat cru. L'acompanyament de les patates i la mantega d'olives és la cirereta d'un "pastís" carnívor que us encantarà!
Filet de porc amb foie-gras i fruita seca Becky Lawton
La carn de porc acostuma a ser més econòmica que la resta i això fa que tingui certa fama de senzilla, però del que es tracta és de saber-la presentar i acompanyar com cal, com en aquesta recepta: preparem un filet de porc a la graella i l'acompanyem amb una salsa amb foie-gras fresc, vi dolç i una mica de fruita seca. Tasteu-lo i ja ho veureu!
Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu
Si teniu una barbacoa a casa, aquesta recepta us permetrà treure'n tot el profit, perquè aquest filet de bou s'ha de coure a la brasa. Bé, el filet i tot l'acompanyament, perquè aquesta recepta és tota una temptació càrnia pensada perquè la prepareu a l'estiu, aprofitant el bon temps.
Filet farcit
Aquesta recepta posarà a prova la vostra traça a l'hora de cuinar, però el resultat és boníssim. Hem decidit deixar de banda el típic farciment de pernil i formatge (que també és bo, tot sigui dit) i hem optat per farcir aquest llom amb una barreja de tomàquet, ceba, farigola, pinyons i alfàbrega. Voleu saber com queda? Doncs poseu-vos a cuinar!
Bistec tàrtar
Hem deixat per al final la temptació càrnia per excel·lència, el plat icònic dels carnívors: el bistec tàrtar. No cal dir que triar una carn de primeríssima qualitat i amanir-la bé són les claus perquè aquesta recepta quedi boníssima. Sempre és millor picar la carn amb ganivet, però tampoc no ens queixarem si demaneu al carnisser que us la piqui. Ah! I no us el mengeu fred com acabat de sortir de la nevera, que llavors no val res!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: