CUINA.CAT
16/08/2019Amanida de quinoa i tzatziki
El tzatziki, tradicional de Grècia, Turquia, Bulgària i Macedònia del Nord, es tracta d'una pasta a base de cogombre i remolatxa que s'elabora com a plat principal o com a salsa per acompanyar. En aquest cas, el tzatziki comparteix protagonisme amb una amanida de quinoa, aquest cereal la popularitat del qual indica que ha arribat per quedar-se.
Entrepà d'alvocat i formatge de cabra
Si busqueu fer àpats ben simples, una de les vostres opcions ha de ser, necessàriament, el típic entrepà. No cal dir que es tracta d'una recepta oberta a centenars d'interpretacions culinàries, des de les més senzilles, que sempre entren bé, fins a les més treballades, que resulten ser una experiència nova. Nosaltres us indiquem com preparar-lo amb alvocat, formatge Nevat de barra i maionesa vegetal.
Muhammara, pastís de porros i crema vegetal
Us proposem un àpat complet amb una crema freda de cogombre i alvocat per obrir la gana, un pastís de carbassó i porros i, per acompanyar-ho tot, una salsa d'origen àrab anomenada 'muhammara'. Aquesta salsa té un gust picant que donarà sabor i personalitat al pastís, ja per si sol deliciós.
'Plum-cake' d'ametlla i macedònia de fruites
Unes postres ideals per anar de pícnic: per una banda, no embruten gaire i, per l'altra, són fresques! El plum-cake sec es combina de manera sensacional amb la dolçor de les fruites, a més que és quelcom senzill de preparar i portar al cistell.
Guacamole Miquel Àngel Roque
La clau per organitzar els àpats per anar de pícnic és que siguin de pica-pica i es puguin menjar amb els dits, ja que és més còmode que utilitzar els coberts. Aquí us indiquem com fer guacamole, la salsa emblemàtica dels nachos mexicans. Si compreu (o feu a casa) uns triangles de blat de moro amb llegums, ja tindreu un entrant bo i fresc!
Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton Becky Lawton
Sabem que el sushi s'agafa tradicionalment amb els bastonets xinesos, però això és un esport de risc en un pícnic si no els controlem bé! No passa res si feu trampa i els agafeu amb els dits, que així arribaran a la boca segur. En aquesta recepta us indiquem com preparar sushi a base de pastanaga amb xiitake, uns bolets originaris de la zona d'Àsia, i amb salsa 'umeboshi', que és una varietat de pruna oriental molt àcida.
Pastís d'espinacs Becky Lawton
Els pastissos de verdures són plats que es poden menjar tant en calent com en fred, ja que amb aquesta última opció no es perd res del sabor original. Per altra banda, és un àpat que demana ser menjat amb les mans perquè és fàcil d'agafar i no embruta gaire. En definitiva, és un pastís apte per portar a qualsevol lloc.
Fals lokum de fruita de la passió Gemma Clofent
Unes postres exòtiques, originàries de Turquia, i adaptades per a dietes veganes. La consistència del dolç s'aconsegueix gràcies a l'agar-agar, un tipus d'alga també coneguda com a 'gelatina vegetal'. Ajuda a fer que el 'lokum' es mantingui ferm sense cap tipus d'element provinent d'animal.
'Daifuku mochi' Gemma Clofent
Aquests pastissets típics del Japó són farcits de sabors (tradicionalment, te verd o mongeta vermella dolça) i embolicats en una massa glutinosa d'arròs. Tot i que el repte recau en l'elaboració d'aquesta massa, és fàcil de manipular amb guants de làtex i una mica d'aigua. I, per descomptat, és ideal per portar a un pícnic perquè es menja amb les mans.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: