Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Amanides originals i fàcils de fer

Grans receptes d'amanides de tot tipus per obrir un àpat d'una manera espectacular

CUINA.CAT

09/12/2020

Amanides verdes, amb verdures, carn o peix, marisc, llegums... i tot allò que se us acudeixi! Perquè així són les amanides, un plat obert, versàtil i al vostre gust que us permet inventar o innovar. Grans receptes que us serveixen per obrir un àpat, per acompanyar la carn o, fins i tot, com a plat principal! Repassem algunes de les nostres amanides favorites. 

01 Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Una amanida perfecta per a l'època més freda de l'any. Carbassa tallada en espiral i servida com uns espaguetis, acompanyada de formatge feta ‒sempre típic de les millors amanides‒, llavors de carbassa i quinoa negra. Un plat senzill i ben bo.

02 Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes Getty Images

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Una amanida fresca, molt completa i de gran sabor que combina a la perfecció unes patates tallades a daus amb el seitó i el cogombre. L'acompanyem d'una vinagreta d'herbes com el julivert, l'orenga i el porradell, per enfortir-ne el gust, i tenim un entrant excel·lent. 

03 Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Amanida de bacallà confitat amb espinacs i romesco

Quin espectacle de plat. A vegades tenim la sensació que les amanides són per anar fent i per pepreparar-nos abans d'un àpat principal, però no ho veu així la Paula Casanovas. Es tracta d'una amanida amb espinacs, verdura de temporada, i bacallà confitat a partir d'un oli d'herbes casolà fet amb romaní, farigola o fulles de llorer; tot plegat, acompanyat d'una salsa romesco.

04 Amanida de tofu saltat amb llavors de sèsam blanc i negre

Amanida de tofu saltat amb llavors de sèsam blanc i negre Becky Lawton

Amanida de tofu saltat amb llavors de sèsam blanc i negre

Per als més cuinòfils, per als vegans i amants de les noves tendències a la cuina, us proposem aquesta amanida de tofu amb llavors de sèsam. Poca cosa a dir d'un plat tan bo i fet, també, amb espinacs com a base de l'amanida. És d'aquelles amanides que segurament tastareu aquest Nadal. 

05 Amanida de gambes

Amanida de gambes

Amanida de gambes

El restaurant Norai del Raval ens presenta aquesta acolorida i deliciosa proposta d'una amanida de gambes acompanyada d'un assortit de verdures i hortalisses infinit. Pastanaga, tomàquets, brots de coliflor o bròquil, remolatxa, carbassó, alvocat... Una passada de plat, amanit amb oli de cacauet i suc de llima. Ve de gust tastar-la, oi?

06 Amanida d'alvocat, tonyina i ruca

Amanida d'alvocat, tonyina i ruca Getty Images

Amanida d'alvocat, tonyina i ruca

L'alvocat, una fruita exòtica i que ens apareix en aquestes dates, acompanya unes fulles de ruca i un parell de llaunes de tonyina en una amanida molt fàcil de fer a casa i perfecta per a un àpat de divendres a la nit, quan, cansats, acabem la setmana. Una recepta suau i amanida amb menta i llima per donar-hi aquest toc refrescant que la fa meravellosa. 

07 Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa i tzatziki

Té una pinta exquisida i, per la dificultat, no cal preocupar-se, ja ho diu la recepta: fàcil. No tindreu cap problema per cuinar-la. Quinoa cuita, mongetes també cuites i una barreja amb tomàquets, menta, pebrot verd i ceba, entre d'altres. Tot boníssim i acompanyat d'un tzatziki amb remolatxa.

08 Amanida d'arròs basmati i arròs salvatge amb cigrons i feta

Amanida d'arròs basmati i arròs salvatge amb cigrons i feta Becky Lawton

Amanida d'arròs basmati i arròs salvatge amb cigrons i feta

I perquè un receptari d'amanides no pot acabar sense una amanida d'arròs, us proposem aquesta gran recepta que barreja arròs basmati i arròs salvatge, cigrons i, també, formatge feta. Un plat molt fàcil de fer i que agradarà a tothom a taula.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: