CUINA.CAT
17/11/2020Els canelons s'han convertit en un plat molt típic de les festes de Nadal. Tradicionalment, de carn, han anat evolucionant amb els anys i ara és habitual trobar-ne d'espinacs, de bolets o de peix. Avui fem un repàs de cinc receptes originals per cuinar canelons a casa qualsevol dia de l'any.
Canelons de porros, pernil de gall dindi i salsa d'espàrrecs
Comencem amb uns canelons fets amb porro al vapor i unes làmines de pernil de gall dindi per sobre. Alerta, això sí, a les dues salses que marquen la diferència: una salsa d'espàrrecs i, pel damunt, una mica de beixamel.
Canelons d'espinacs
Seguim amb el verd! Aquesta recepta de canelons d'espinacs també és una opció interessant i diferent als ja tradicionals canelons farcits d'espinacs. En aquest cas s'utilitza aquesta hortalissa, juntament amb l'alvocat, per crear una massa que serà la que doni forma als canelons. Tomàquet i ceba caramel·litzada per condimentar.
Canelons de bacallà, crema de carxofes i pernil Pau Esculies
I del verd, al peix. Canelons de brandada de bacallà acompanyats d'una crema d'aquest mateix peix i carxofa per substituir la tradicional beixamel. A més, el podeu acompanyar amb unes rostes de pernil fregides per substituir el formatge ratllat i unes xips de carxofa, tal com apareixen a la recepta, per donar el punt cruixent a un plat de textura fina i gust suau.
Canelons de marisc
I si parlem de peix, també podem optar pels canelons de marisc. Per fer aquesta recepta necessitareu rap, salmó, sèpies i gamba. Uns canelons més típics, d'acord, però boníssims.
Canelons de mango amb 'mousse' de torró
I perquè també podeu cuinar 'canelons' com a postres, aquí trobareu un magnífic colofó al vostre àpat amb aquesta recepta de mango i torró de xixona. Espectacular.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: