Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Què cuino al novembre?

Aliments i plats per als àpats del novembre

CUINA.CAT

05/11/2020

Raves, col, bolets, magrana, espinacs, bledes... Una llista interminable! Si encara no sabeu quins plats cuinar durant aquest mes, us portem un grapat de receptes fetes amb els aliments protagonistes del mes de novembre. 

01 Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell

Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell Becky Lawton

Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell

Els raves, aliment que apareix ara amb els mesos de fred, ens ajuda a preparar aquesta amanida alternativa amb remolatxa i a la qual podem afegir bledes, llimona i, fins i tot, cigrons, tal com apareix a la recepta.

02 Tonyina, bleda, rave i iogurt

Tonyina, bleda, rave i iogurt

Tonyina, bleda, rave i iogurt

I amb raves i bledes també tenim aquesta tonyina que, acompanyada de iogurt, ens ofereix un plat ple de contrastos i sabors molt fàcil de preparar. Amb prou feines haureu d'encendre el foc!

03 Espinacs a la catalana

Espinacs a la catalana

Espinacs a la catalana

Els espinacs també són un aliment tradicional d'aquesta època, i cuinats a la catalana, amb panses i pinyons, us permeten aconseguir un plat boníssim i molt fàcil de fer. També hi podeu afegir pernil, o alguna botifarra negra saltada, que aportaran un sabor més fort.

04 Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

Una altra bona manera de preparar els espinacs és tal com ho fa Ada Parellada en aquestes crestes de formatge i espinacs. Espinacs i formatge per a una combinació espectacular.

05 Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Cansats de la típica sopa de pollastre amb fideus? No ho dubteu més. Brou vegetal, moniato, espinacs, ceba, comí i api. En menys de mitja hora  ‒si ja teniu el brou fet, és clar‒ tindreu una sopa brutal. I totalment vegana. 

06 Trinxat de col i patata amb botifarra negra i escamarlans

Trinxat de col i patata amb botifarra negra i escamarlans

Trinxat de col i patata amb botifarra negra i escamarlans

La col també és un aliment de temporada molt recomanable. De fet, conté més vitamina C que la taronja, encara que sembli mentida, i cuinada en forma de trinxat amb botifarra és immillorable. L'escamarlà de la recepta hi és opcional, ja que els trinxats no en solen portar, però així hi doneu un toc diferent i de gurmet.

07 Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús

Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús

Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús

Bolets i magrana són els aliments que acompanyen aquesta tahina de xai. I al costat, evidentment, un bon cuscús. Es tracta d'una recepta més fàcil de fer del que sembla, però una mica lenta. Això sí, el resultat s'ho val. 

08 Pinya rostida, 'mousse' de caqui i taronja i sorra de cacau

Pinya rostida, 'mousse' de caqui i taronja i sorra de cacau

Pinya rostida, 'mousse' de caqui i taronja i sorra de cacau

El caqui, un altre fruit que comença temporada a la tardor, us servirà per fer una 'mousse' i elaborar aquestes postres tan exquisides. De tota manera, malgrat la pinta 'premium' que tenen, no són unes postres que exigeixin un mestratge excessiu per preparar-les. 

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: