CUINA.CAT
05/11/2020Raves, col, bolets, magrana, espinacs, bledes... Una llista interminable! Si encara no sabeu quins plats cuinar durant aquest mes, us portem un grapat de receptes fetes amb els aliments protagonistes del mes de novembre.
Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell Becky Lawton
Els raves, aliment que apareix ara amb els mesos de fred, ens ajuda a preparar aquesta amanida alternativa amb remolatxa i a la qual podem afegir bledes, llimona i, fins i tot, cigrons, tal com apareix a la recepta.
Tonyina, bleda, rave i iogurt
I amb raves i bledes també tenim aquesta tonyina que, acompanyada de iogurt, ens ofereix un plat ple de contrastos i sabors molt fàcil de preparar. Amb prou feines haureu d'encendre el foc!
Espinacs a la catalana
Els espinacs també són un aliment tradicional d'aquesta època, i cuinats a la catalana, amb panses i pinyons, us permeten aconseguir un plat boníssim i molt fàcil de fer. També hi podeu afegir pernil, o alguna botifarra negra saltada, que aportaran un sabor més fort.
Crestes de formatge, mató i espinacs
Una altra bona manera de preparar els espinacs és tal com ho fa Ada Parellada en aquestes crestes de formatge i espinacs. Espinacs i formatge per a una combinació espectacular.
Sopa de moniato i espinacs
Cansats de la típica sopa de pollastre amb fideus? No ho dubteu més. Brou vegetal, moniato, espinacs, ceba, comí i api. En menys de mitja hora ‒si ja teniu el brou fet, és clar‒ tindreu una sopa brutal. I totalment vegana.
Trinxat de col i patata amb botifarra negra i escamarlans
La col també és un aliment de temporada molt recomanable. De fet, conté més vitamina C que la taronja, encara que sembli mentida, i cuinada en forma de trinxat amb botifarra és immillorable. L'escamarlà de la recepta hi és opcional, ja que els trinxats no en solen portar, però així hi doneu un toc diferent i de gurmet.
Tahina de xai amb magrana i bolets de temporada i cuscús
Bolets i magrana són els aliments que acompanyen aquesta tahina de xai. I al costat, evidentment, un bon cuscús. Es tracta d'una recepta més fàcil de fer del que sembla, però una mica lenta. Això sí, el resultat s'ho val.
Pinya rostida, 'mousse' de caqui i taronja i sorra de cacau
El caqui, un altre fruit que comença temporada a la tardor, us servirà per fer una 'mousse' i elaborar aquestes postres tan exquisides. De tota manera, malgrat la pinta 'premium' que tenen, no són unes postres que exigeixin un mestratge excessiu per preparar-les.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: