Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes per gaudir de la Castanyada

Arriben les millors receptes per als dinars i sopars d'aquest cap de setmana

CUINA.CAT

28/10/2020

Aquest cap de setmana celebrarem, des de casa, la Castanyada i Tots Sants, dues festivitats molt arrelades al nostre territori i que ens ofereixen també una oportunitat única de cuinar plats diferents. Castanyes, carbassa, moniato i els tradicionals panellets! Aliments de tardor que són ideals per cuinar durant aquests dies. Avui us portem un seguit de receptes perquè gaudiu d'un bon menjar a taula.

01 Hummus de carbassa

Hummus de carbassa Getty Images

Hummus de carbassa

El tradicional hummus de cigrons dóna pas al de carbassa. Si sou fans de l'hummus, no ho dubteu!

02 Moniato rostit amb bròquil

Moniato rostit amb bròquil Becky Lawton

Moniato rostit amb bròquil

Un plat que combina el moniato amb el bròquil, hortalissa molt rica en fibra, vitamines, sals minerals i principis anticancerígens. Un primer plat molt fàcil de preparar i molt saludable.

03 Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa

Una recepta deliciosa i ideal per a la tardor.

04 Costelles de porc confitades amb puré de moniato

Costelles de porc confitades amb puré de moniato Becky Lawton

Costelles de porc confitades amb puré de moniato

Costelles de porc confitades amb diverses salses i al forn. Un plat que també es cuina amb ceba, vi blanc, tomàquet i, evidentment, moniatos, que li donen la base tan particular i única d'aquest dolç tubercle de tardor.

05 Carn amb salsa de castanyes

Carn amb salsa de castanyes Becky Lawton

Carn amb salsa de castanyes

Una recepta molt completa de filet de bou (es pot fer amb una altra carn vermella) i una salsa deliciosa a base de ceba, castanya trossejada i un xic de brandi i de vi. A més, hi posem xocolata per endolcir la recepta. Espectacular.

06 Cabirol, moniato, castanyes i pa torrat

Cabirol, moniato, castanyes i pa torrat

Cabirol, moniato, castanyes i pa torrat

És una recepta que ja vam esmentar fa unes setmanes en un altre rànquing. Tenim la tendresa del cabirol, el cruixent del pa torrat i aquest toc de tardor amb les castanyes i el moniato. A cuinar-lo aquesta setmana!

07 Suprema de lluç

Suprema de lluç

Suprema de lluç, crema de carbassa i cruixent de pernil ibèric

Aquest plat de lluç ens ajuda a aportar una mica de peix també a la nostra dieta, conservant alhora l'esperit d'aquesta setmana de Castanyada. Senzill de fer i amb una crema de carbassa ben dolça per acompanyar-lo.

08 Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla

Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla Gemma Clofent

Flam de carbassa amb crumble i gelat de vainilla

Unes postres obligatòries d'aquests dies són el flam de carbassa. Suau, dolç, fred i gelatinós, barrejat amb un crumble d'ametlla ‒tal com apareix en aquesta recepta‒, hi combina a la perfecció.

09 Panellets

Panellets Getty Images

Panellets

Receptari rere receptari ens apareixen, però és que és així, l'aliment estrella d'aquests dies. Obligatori, essencial; i si són fets a casa, encara millor. Parlem dels panellets, de molts tipus i tots ben bons. Aneu amb compte, no sigui pas que la resta de la família us en deixi sense! 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: