CUINA.CAT
28/10/2020Aquest cap de setmana celebrarem, des de casa, la Castanyada i Tots Sants, dues festivitats molt arrelades al nostre territori i que ens ofereixen també una oportunitat única de cuinar plats diferents. Castanyes, carbassa, moniato i els tradicionals panellets! Aliments de tardor que són ideals per cuinar durant aquests dies. Avui us portem un seguit de receptes perquè gaudiu d'un bon menjar a taula.
Hummus de carbassa Getty Images
El tradicional hummus de cigrons dóna pas al de carbassa. Si sou fans de l'hummus, no ho dubteu!
Moniato rostit amb bròquil Becky Lawton
Un plat que combina el moniato amb el bròquil, hortalissa molt rica en fibra, vitamines, sals minerals i principis anticancerígens. Un primer plat molt fàcil de preparar i molt saludable.
Espirals de carbassa amb quinoa, formatge i llavors de carbassa
Una recepta deliciosa i ideal per a la tardor.
Costelles de porc confitades amb puré de moniato Becky Lawton
Costelles de porc confitades amb diverses salses i al forn. Un plat que també es cuina amb ceba, vi blanc, tomàquet i, evidentment, moniatos, que li donen la base tan particular i única d'aquest dolç tubercle de tardor.
Carn amb salsa de castanyes Becky Lawton
Una recepta molt completa de filet de bou (es pot fer amb una altra carn vermella) i una salsa deliciosa a base de ceba, castanya trossejada i un xic de brandi i de vi. A més, hi posem xocolata per endolcir la recepta. Espectacular.
Cabirol, moniato, castanyes i pa torrat
És una recepta que ja vam esmentar fa unes setmanes en un altre rànquing. Tenim la tendresa del cabirol, el cruixent del pa torrat i aquest toc de tardor amb les castanyes i el moniato. A cuinar-lo aquesta setmana!
Suprema de lluç
Aquest plat de lluç ens ajuda a aportar una mica de peix també a la nostra dieta, conservant alhora l'esperit d'aquesta setmana de Castanyada. Senzill de fer i amb una crema de carbassa ben dolça per acompanyar-lo.
Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla Gemma Clofent
Unes postres obligatòries d'aquests dies són el flam de carbassa. Suau, dolç, fred i gelatinós, barrejat amb un crumble d'ametlla ‒tal com apareix en aquesta recepta‒, hi combina a la perfecció.
Panellets Getty Images
Receptari rere receptari ens apareixen, però és que és així, l'aliment estrella d'aquests dies. Obligatori, essencial; i si són fets a casa, encara millor. Parlem dels panellets, de molts tipus i tots ben bons. Aneu amb compte, no sigui pas que la resta de la família us en deixi sense!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: