CUINA.CAT
09/02/2023Us agraden els postres famosos i populars? Us atreviu a preparar-los? Us proposem 15 receptes per a tots els gustos que, tot i que sigui a casa, heu de tastar almenys un cop!
'Bakewell tart'
Heu sentit a parlar de la 'bakewell tart'? És un clàssic de la rebosteria anglesa que consisteix en una pasta brisa amb una capa de melmelada, d'ametlles i amb un bon glacejat. Atreviu-vos a preparar-la. Nyam!
Pastís de poma Anna Garcia Frigola
Un pastís de poma que disfrutareu d'allò més. Com a base, feu servir una massa sablé, o sablé breton, un tipus de massa de la qual també es poden fer galetes. Si voleu fer-la vosaltres mateixos, la seva elaboració és ben senzilla, es fa amb farina, mantega, sucre, ous i llevat. La textura que en queda és arenosa i cruixent, com una galeta. Si a sobre hi disposeu un farciment com el d'aquest pastís, en resulten unes postres fabuloses.
'Cheese cake' de maduixa Getty Images
Un cheesecake fàcil de preparar que només necessita formatge cremós, galetes maria i maduixes. Piqueu les galetes amb la batedora, barregeu-les amb mantega fosa i cobriu la base amb aquesta mescla. Remeneu el formatge cremós amb la llet condensada i la nata per fer un bon farcit. Per al coulis de maduixa, només heu de retirar els tronquets de les maduixes, rentar-les i triturar-les amb el sucre. Escalfeu el puré resultant en un cassó al foc i ja podeu cobrir el cheesecake del motlle!
'Clafoutis' de cireres
El 'clafoutis' és un pastís típic de la cuina francesa i us proposem que prepareu la seva versió més tradicional, la de cireres. Feu la mescla per a la base i afegiu-hi les cireres, la picada de festucs i les ametlles. Us sorprendrà!
Cinammon roll Getty Images
Us proposem uns rotllos de canyella que provenen del nord d'Europa, concretament de Suècia i Dinamarca. Prepareu la massa i afegiu-hi xocolata o panses, el que més preferiu. No us oblideu de glaçejar els pastissets. Boníssims!
Red Velvet Gemma Clofent
Us proposem que prepareu el famós pastís Red Velvet americà. Feu un pa de pessic de remolatxa, vinagre, llet i suc de llimona i una cobertura de formatge Philadelphia. Podeu decorar-lo amb gerds. Una recepta atractiva i més fàcil del que sembla!
Milfulls de pasta brick amb mores i nabius
Un dels elements que ens porta l'estiu que, a més de ser perfecte per fer milers de postres, també ens aporta benficis a l'organisme, són els fruits del bosc. Aquest milfulls és un plat que aprofita alguns aquests elements de manera elegant, amb una petita torre en la qual s'alternen la nata muntada, la pasta brick, les móres i els nabius. També podeu provar amb el milfulls de xocolata.
Panettone amb fruita seca Becky Lawton
Un clàssic italià que va arribar al nostre rebost per quedar-s'hi. Aquest panettone amb fruita seca que us proposem està fet amb farina integral, margarina de soja ecològica i sucre integral de canya. Que vagi de gust!
Pastís de formatge Gemma Clofent
Amb mató, amb formatge en crema, amb mascarpone, amb ricotta. Al forn o fred. El pastís de formatge ens agrada de qualsevol manera! Això sí, aquesta recepta és infal·lible. Ja ens ho direu, ja...
Cóc d'albercoc, panses i formatge blau Gemma Clofent
Aprofitem que és temporada d'albercocs per presentar-vos aquesta recepta de la Gemma Clofent. Un pastís d'albercoc, panses i formatge blau. Una combinació poc vista? Potser. Unes postres bones? Boníssimes! Senzill, ràpid i amb un sabor deliciós!
Pastís Sacher Getty Images
Per als més amants de la xocolata, aquesta es la vostra perdició! Típic d'Àustria: fundat per la família del reboster que va donar vida al pastís. Prepareu una massa amb xocolata, farina, ous i mantega. Farciu-lo amb l'almívar i feu una cobertura de xocolata fondant i nata per muntar. Bon profit!
Pastís de Santiago Gemma Clofent
Aquesta és una versió del clàssic pastís de Santiago i fan falta només quatre ingredients: ous, farina d'ametlla, sucre i la pela de la llimona per donar aroma al pastís. Animeu als més petits de la casa per a què us ajudin a preparar aquest pastís tan saborós. Que vagi de gust!
Tronc d'òpera
Aquest tronc és originari de França, on s'elabora un pa de pessic d'ametlla amb farcit de cafè i xocolata. Aquesta recepta us farà disfrutar d'un bescuit dolç, tendre i que de ben segur, en voldreu repetir.
Pastís Sara Gemma Clofent
El pastís sara és una recepta clàssica que no falla mai el dia de Pasqua. Prepareu el pa de pessic, l'almívar i la crema de mantega. Alterneu el pa de pessic amb l'almívar i la crema i aneu fent pisos. Completeu-ho amb les ametlles laminades.
Pastís Tatin
Teniu ganes de preparar un tatín de poma? La recepta de l'Ada Parellada us farà preparar-ne un d'excel·lent. Feu la massa brisa i afegiu-hi les pomes passades per la paella i el caramel. Mengeu-lo ben calent i acompanyat d'una mica de crema de llet!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: