CUINA.CAT
05/07/2022Grans croquetes perquè gaudiu tots i totes a taula.
Croquetes d'escalivada
Us heu imaginat alguna vegada unes croquetes d'escalivada? Són molt fàcils de fer, així que no hi ha gaires motius per no intentar fer-les a casa. Només heu de picar l'escalivada i afegir-la en un cassó amb la mantega fosa i la llet ben calenta. Fàcilment obteniu la massa i l'empaneu, fregiu les croquetes, i cap al plat!
Croquetes de civet de pollastre a la catalana
És una recepta una mica més complexa que la d'unes croquetes de pollastre tradicionals, però també és cert que en aquest cas val molt la pena tastar-la. Per als que s'hi atreveixin, necessitareu deixar reposar els ingredients una nit a la nevera, però us acabaran quedant unes croquetes amb una salsa de vi espectaculars.
Croquetes de bacallà Pau Esculies
Les croquetes de bacallà són més tradicionals, però, en comptes del típic farcit de bacallà, aquest porta ceba, tomàquet, pebrot i patata. Són boníssimes!
Croquetes de musclos
No ho hauríeu dit mai, però sí! Es poden preparar croquetes de musclos. La prova, la teniu aquí. Què espereu per fer-les?
Croquetes de cua de bou amb panko
Més receptes trencadores. Unes croquetes de cua de bou estofada i arrebossades amb panko, el pa ratllat japonès. Aquestes sí que són una mica més complexes, per la maionesa que també heu de preparar, però si aneu pas per pas, veureu que no és tan difícil.
Croquetes de gambes amb allada
Abans eren musclos, ara són gambes. Podeu fer croquetes de tota mena, així que qui diria que no a unes croquetes de gamba?
Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat
Un dels aspectes que més cal tenir present a l'hora de fer aquestes croquetes de pop és que la massa s'haurà de quedar una nit sencera a la nevera reposant. L’endemà, feu boles amb la massa i deixeu-les refredar o congeleu-les. Per a l'arrebossat, opteu per farina, ous i flocs de patata. Nyam!
Croquetes líquides d'espinacs a la catalana AJJ Estudi
Unes croquetes ben diferents. La massa, triturada i més líquida, i a base d'espinacs, cansalada, pinyons i all, la sumareu a un preparat amb gelatina i brou de pollastre. Quan la tingueu acabada, li donareu consistencia embolicant-la amb pasta fil·lo. Un cop fet, ja les podreu arrebossar, fregir i servir ben calentes i cruixents a taula.
Croquetes de pinya colada AJJ Estudi
I, ara, unes croquetes molt especials. Lluny de prendre-les dins del menú, aquestes croquetes de pinya colada són unes postres espectaculars! Segur que impressionaran.
Croquetes de calçot i Nandu Jubany
El xef Nandu Jubany, gran especialista en croquetes a casa nostra, ens ensenya a cuinar-ne farcides de calçot. Haureu de tallar els calçots escalivats, daurar-los amb la mantega i incorporar-hi la farina. Feu el roux i coue-ho cinc minuts a foc suau. Llavors, incorporeu-hi la llet bullint i remeneu-ho suament. Salpebreu-ho i seguiu-ho remenant perquè no s'enganxin. Un cop refredat, poseu-vos a fer les boles.
Croquetes de pernil cuit Becky Lawton
Prepareu aquestes croquetes de pernil cuit per a un bon aperitiu i procureu fer-ne una bona quantitat, perquè ningú no podrà resistir-se a repetir!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: