CUINA.CAT
02/12/2020Arribem carregats de receptes d'aquelles que ens agraden a tots, especials, dolces, delicioses... i és que, amb Gemma Clofent al capdavant, ens endinsem en el món de les postres i us portem 15 receptes dolces de pastissos i flams, entre d'altres, que estan per llepar-se'n els dits. Plats espectaculars, de sabors únics, fàcils de fer i d'una pinta exquisida. Perquè la cuina de casa vostra sembli un taller de rebosteria.
Crema de xocolata i canyella
Les cremes són una de les seves grans especialitats. Per als més amants de la xocolata, aquí tenim un exemple d'una recepta fàcil amb xocolata, sucre, ous, llet i canyella. Una recepta sense gluten que tots podreu gaudir d'allò més.
Escuma de crema cremada amb tulipes de pasta fil·lo Gemma Clofent
Una recepta senzilla i original en què, amb l'ajuda del forn i uns motlles, formareu una 'flor' amb pasta fil·lo que acabareu omplint de crema catalana. Unes postres que contrasten textures i que són ben dolces gràcies a la crema catalana, deliciosa per a tots els amants de les natilles i les cremes. Si us ve de gust, la podeu acompanyar amb canyella.
'Mousse' de torró amb sorpresa de xocolata
En època nadalenca, el torró és un element obligatori. Aquesta 'mousse' de torró sobre una capa de natilles de xocolata és senzillament magistral. Unes postres delicioses, amb dues fases, llamineres i fàcils de fer.
'Coulant' de torró de Xixona
I, per als amants del torró, la Gemma també us porta aquesta esplèndida recepta d'un 'coulant' de torró de Xixona. Postres explosives, cremoses, d'aquelles que es desfan al paladar. Una d'aquelles receptes de Nadal imprescindibles.
Copa de cireres d’arboç amb natilles
I parlant de copes, 'mousses' i natilles, ens venen al cap aquestes postres de natilles amb unes cireres d'arboç. Un dolç afruitat i també molt senzill de fer. És perfecte per fer a casa i tothom a taula quedarà enamorat de les postres que els haureu acabat de servir.
Espill de pinya Gemma Clofent
I, amb fruita, també teniu aquestes postres de crema bavaresa, pinya i cireres confitades. Són molt senzilles de fer: només necessitareu ous, sucre, nata i llet, a banda de les fruites, i una mica de suc de pinya per donar-hi sabor. Us quedaran unes postres boníssimes.
Espirals de pasta de full amb plàtan, ametlla i xocolata Gemma Clofent
Un clàssic també de les millors pastisseries del territori són les espirals de pasta de full, de les quals la Gemma us porta una recepta amb plàtan, ametlla i xocolata per poder-les fer a casa sense cap problema.
'Poke bowl' de 'brownie' Becky Lawton
Perquè, al marge de dolços, cremes i pastes, també podeu cuinar aquests plats tan 'foodie' que actualment són tendència, com són els 'poke bowls'. Aquí en teniu un que està fet de fruites, 'brownie' i crema de xocolata i coco. Deliciós.
'Poke bowl' de granola Becky Lawton
Si trobeu embafadora la xocolata, cosa que pot passar, també en podeu fer un de granola. Amb cereals com la civada, una compota de poma i fruites com ara nabius i kiwi, podeu acabar de completar un esmorzar increïblement saludable.
Pastís de 'ricotta' amb melmelada de nabius Gemma Clofent
Entre els pastissos també hi ha receptes marca de la casa de Gemma Clofent; aquí en teniu un exemple. Pastís de formatge 'ricotta', tal com estan de moda ‒i amb raó‒ els 'cheesecakes', acompanyat d'una melmelada de nabius. Una combinació clàssica i que no cal que us diguem que heu de provar i que segurament fareu sense que hàgiu de seguir el nostre consell. És hora de pastís de formatge!
Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto Gemma Clofent
I tornem a la xocolata, perquè aquest pastís de xocolata i cireres és una combinació absolutament espectacular, una bomba per al nostre paladar. Condimentat amb unes ametlles per sobre, les cireres del pastís es deixen en remull amb amaretto abans d'afegir-les a la massa: qui diu que no a una mica d'aquest deliciós licor amb ametlles? Sense paraules.
Pastís de petitsuís Gemma Clofent
I d'un pastís per a adults a un altre que és apte per als més petits de la casa. La recepta és ben dolça i calòrica, però deliciosa per a una ocasió especial. Ara ja no cal anar a buscar el pastís d'aniversari del vostre fill o filla: li podeu fer un pastís la mar d'original amb una de les seves postres preferides!
Flam de cigaló d’anís Gemma Clofent
I ara un flam absolutament màgic que podeu fer per postres al Nadal. És fàcil de preparar, ja que només heu de triturar els ingredients en una batedora i cuinar-los al bany maria, i amb l'anís com a toc especial per a les festes. Ja teniu postres per al sopar de la nit de Nadal: màgic, per a una nit també màgica.
Flam vegà de coco amb plàtan Gemma Clofent
I un altre flam, en aquest cas potser una mica més complicat de fer, però amb un sabor i una textura únics, és aquesta recepta vegana de coco i plàtan. Està fet simplement amb plàtan, sucre i llet de coco. Perquè sempre hi ha maneres i maneres de fer les coses i la Gemma Clofent és capaç de presentar-nos una recepta sense ous ni llet, apta per a tothom i llaminera com cap d'altra.
'Mojito' de cava Gemma Clofent
I, com a mostra de la seva polivalència, tanquem el receptari amb una recepta de 'mojito' feta també per la mateixa Gemma. Rom, llima i menta, com sempre, acompanyats d'una mica de raïm i sucre morè per a un 'mojito' especial, perfecte per acompanyar els torrons i els polvorons de Nadal.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: