CUINA.CAT
30/10/2024Parent de la patata, però més dolç i amb el seu característic color taronja, el moniato és l'aliment estrella de la tardor. Es tracta d'un tubercle amb moltes propietats nutritives (més que la patata!) i provitamina A. A més, és versàtil i, com sabem, es pot cuinar de maneres molt variades: al forn, fregit, bullit, en cremes... Aquí us seleccionem cinc receptes dolces cuinades amb moniato. Bon profit!
Pastís de moniato i avellanes
Evidentment, quan parlem de dolços hem de parlar de postres. Avellanes, ametlla, moniato i cacau. Què pot sortir malament? L'única excusa seria una al·lèrgia als fruits secs; en aquest sentit, no s'hi pot fer res, però, si no, aquest pastís és una veritable passada.
Confitura de moniato
Unes altres postres que es poden fer amb moniato consisteixen en una deliciosa confitura. Es tracta de coure-ho, triturar-ho amb una forquilla o passapuré, i a coure-ho un altre cop, amb sucre i aigua. Deliciós.
Pastissets de moniato i cabell d'àngel Gemma Clofent
La carbassa i el moniato s'uneixen en aquesta recepta per crear uns pastissets de cabell d'àngel i moniato d'allò més bons. Una recepta en què, si compreu el cabell d'àngel ja preparat, no tindreu gaire feina. Decorats amb sucre al final, ens queden uns pastissets ben llaminers.
Crema de xocolata amb escuma de moniato
I, per acabar, una crema de xocolata que podeu obtenir fàcilment al supermercat amb unes natilles i que condimentareu amb aquesta escuma de moniato espectacular, feta amb moniato al forn, nata, sucre i canyella. Refredada a la nevera i servida en el moment de les postres, tastar-la és una obligació.
Pastís de moniato
Un altre pastís de moniato? Sí, ens encanta. Què voleu que hi fem! Aquest, però, és sense xocolata i molt ràpid de fer: una làmina de pasta brisa, una crema de moniato feta amb llet evaporada, ous, sucre i moniato i... cap al forn! Podeu afegir-hi una mica de canyella i, si voleu, unes ratlles de xocolata desfeta pel damunt.
'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent Gemma Clofent
La 'crème brûlée' és, com sabem, una crema tradicional francesa similar a la crema catalana. Nosaltres us proposem que, aprofitant que és temporada, hi poseu moniato i una mica de mandarina. Ja ho veureu, és boníssima!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: