CUINA.CAT
09/05/2024De les coques salades, a casa nostra, en diem coques de recapte, és a dir, les que es fan amb les provisions de menjar que tenim a casa, fet que n'explica la varietat de farciments i de cobertures. Avui us portem quatre propostes de coca salada de mides i sabors diferents, amb ingredients de tota mena i en formats diversos.
Coca d'escalivada i anxoves
La primera recepta és la coca de recapte més tradicional, amb escalivada i anxoves. Tot i que també es pot preparar amb llonganissa, la versió amb anxoves és més típica de les localitats de costa, mentre que la versió càrnica és més pròpia de les comarques d'interior.
Minicoques de tomàquet, bolets i bacó
La següent proposta és una recepta en format reduït, unes minicoques amb el millor de la fruita fresca i la carn cruixent, amb tomàquet i bacó, i el sabor dels bolets que més ens agradin, en funció de la temporada en la qual s'elabori el plat.
Piadina d'albergínia, pebrot i pernil ibèric
La piadina d'albergínia, pebrot i pernil ibèric és la coca més semblant a una pizza de les quatre receptes. Una proposta saborosa elaborada amb productes frescos que es pot servir oberta o plegada com una calzone.
Sandvitx de calamars
L'última recepta és una proposta en format sandvitx, una coca salada més semblant a un entrepà que a una pizza i amb una combinació d'ingredients tan gustosa com potent, amb els calamars com a protagonistes, acompanyats d'un bon assortit de verdura fresca i un toc cruixent.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: