Del porc s'aprofita tot i ens el mengem de mil maneres diferents: a la planxa, al forn, marinat... Us proposem unes quantes receptes irresistibles.
Ramen de porc Becky Lawton
Comencem amb una recepta d'inspiració nipona. Un ramen, la tradicional sopa de fideus japonesa, de porc. No és el plat més ràpid de fer ni el més adequat per a l'estiu, d'acord, però el resultat val molt la pena. I un altre punt a favor: no necessitareu cuinar res més. Amb un bol de ramen n'hi ha prou per dinar!
Carpaccio de peus de porc
El carpaccio és una tècnica culinària procedent d'Itàlia que consisteix a tallar aliments en làmines com més primes millor i servir-les crues amb un amaniment. Se sol fer amb carn, peix o fruita, tot i que el més habitual a casa nostra és el de vedella. Nosaltres avui us proposem una versió molt nostrada: amb peus de porc! Us assegurem que agradarà fins i tot als més reticents a tastar aquestes parts del porc.
Galtes de porc guisades a la cocota Miquel Àngel Roque
Seguim amb un altre clàssic de la nostra cuina. Com a novetat, però, us proposem que les cuineu en una cocota i amb vi negre i una bona picada. Això sí, sigui al forn o en cocota, les galtes de porc requereixen una cocció lenta. Per tant, carregueu-vos de paciència, perquè el resultat final s'ho val.
Broquetes de porc a la graella Miquel Àngel Roque
Seguim amb una altra recepta de Miquel Àngel Roque: unes broquetes a la graella. Una manera fàcil, ràpida i diferent de menjar el porc. Això sí, requereix una preparació prèvia: heu de marinar la carn durant un parell d'hores a la nevera.
Dimsum de porc
El dimsum és un menjar de la cuina cantonesa, una mena de panellets al vapor farcits d'ingredients com el porc, les gambes, el pollastre o opcions vegetarianes. Tradicionalment, se serveix al costat d'una tassa de te. Nosaltres us proposem que el farciu de porc i brots de bambú.
Costelles de porc duroc confitades Becky Lawton
Si teniu ganes de cuinar i plantejar-vos nous reptes, no dubteu més. Aquesta recepta de Carme Ruscalleda us encantarà!
Costella de porc amb llima i gingebre
Una altra manera de cuinar les costelles de porc. Les heu de coure al forn durant una hora, però l'espera val la pena.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: