CUINA.CAT
11/11/2020Ara que l'any es va acabant, el raïm és fruita de temporada; per tant, és hora d'utilitzar-lo a la nostra cuina. En la majoria de casos apareix en postres i amanides, però també el podem utilitzar per condimentar plats principals.
Cassoleta de formatge amb raïm
Per començar, unes postres: cassoleta de formatge. Melindros, vainilla, mató, raïm i el coco ratllat, en unes postres exquisides i fàcils de fer. El moscatell per sucar-hi els melindros és la cirereta d'unes postres perfectes.
Torrades amb gorgonzola, figues i raïm
És un plat molt senzill de preparar per iniciar un bon sopar de divendres o diumenge a la nit, quan potser no hi ha gaires ganes de cuinar. Amb unes torrades, una mica de formatge per untar el pa i una selecció de raïm i figues teniu aquest plat fenomenal.
Magret amb raïm
Un plat molt típic és el magret d'ànec. Carn de bon sabor i poc greix que, acompanyada amb la salsa de raïm i porto reduïda, i raïm per condimentar, ens permet gaudir d'un gran segon plat.
Bacallà, raïm, panses i nous
Espectacular recepta de peix que ens porta Fina Puigdevall. El bacallà es cou a foc lent i s'acompanya d'una salsa de moscatell reduïda perquè tingui una textura més densa i cremosa.
Miniclotxa d'arengada i raïm amb el seu caputxino de tomàquet i oli d'oliva empeltre Enrique Marco
Recepta en què podem fer-nos els panets nosaltres mateixos o comprar-los al supermercat. Si es busca la segona opció, és molt més senzilla, ja que només cal preparar el puré d'oli d'oliva i els tomàquets amb l'arengada per posar dins del pa i el raïm.
Amanida de guatlla escabetxada amb raïm i pinyons
Unes guatlles cuites i marcades a la paella, acompanyades de raïm, porro, tomàquet i escarola.
Pastís de massapà i raïm
I tanquem el cicle novament amb unes postres. Aquesta vegada, una recepta de pastís de massapà i raïm molt fàcil de fer, encara que llarga. La cocció al forn ha de ser lenta per fer quallar els ous, però en una tarda de cap de setmana s'enllesteix i ja teniu postres per al sopar!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.