CUINA.CAT
20/05/2023Ja fa olor d'estiu i els horts comencen a enlluernar. A mesura que avancin els dies, tomàquets, pebrots i albergínies seran més saborosos, molsuts i resplendents. Ja ho diu la dita: la samfaina, la fam no amaina. Per això, encara que es pot menjar sola, com a entrant, pot protagonitzar molts altres plats. Esperem que en gaudiu amb les receptes estiuenques que us hem preparat! Bon profit!
Coca cruixent de samfaina, burrata i picada d'alfàbrega
La primera proposta és una coca de samfaina amb formatge i alfàbrega, una proposta a l'estil italià que combina la base de samfaina amb la frescor de la burrata i les fulles d'alfàbrega. És un plat perfecte per compartir, tot i que també es poden adaptar les proporcions per fer-ne minicoques individuals.
Broquetes de pollastre amb samfaina, carbassó i hummus amb pa de pita
Viatgem d'Itàlia al nord d'Àfrica, amb una recepta que té influències del món àrab però que manté l'essència de cuinar amb la samfaina tradicional. Les broquetes de pollastre servides en pa de pita, acompanyades de la base de samfaina i hummus, són una proposta innovadora i atrevida però d'allò més bona.
Pop amb samfaina, pebrot verd i ou ferrat
Canviem de registre per preparar una recepta amb pop i ou, una manera diferent d'elaborar la samfaina en un plat en què, tot i passar a un segon pla, no deixa de ser indispensable i serveix per lligar la resta de sabors.
Fideuada mar i muntanya amb samfaina
Acabem la llista de receptes amb una fideuada amb samfaina, un plat de mar i muntaya que de ben segur satisfarà tots els paladars. És una aposta segura i un plat que, malgrat ser tradicional, ens permet descobrir una barreja de sabors tan singular com exquisida.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: