POL MARTÍN DE HARO
10/04/2025Segons s’ha documentat, el pastís de la mona de Pasqua s'elabora des del segle XV. Això sí, abans no s’adornava amb xocolata; es tractava d'un tortell rodó de pasta de pa al qual s’incorporava un ou dur al forat del pastís. Avui en dia, el Dilluns de Pasqua és tradició regalar als fillols la mona, que generalment és de pa de pessic i mantega i incorpora ous de xocolata i plomes de colors. Al CUINA us proposem dues receptes d'aquest pastís perquè pugueu sorprendre la família en un dia tan especial com aquest.
Mona de Pasqua Sara Becky Lawton
La clàssica per als padrins més tradicionals. La Sara, feta de mantega, ametlles i almívar, és una de les opcions predilectes de tota la vida per celebrar la festivitat que tanca la Setmana Santa. Es recomana, un cop acabada la preparació de les diferents capes d’almívar i mantega, adornar-la amb unes plomes, uns pollets i, per descomptat, uns quants ous de xocolata!
Mona de Pasqua de xocolata Becky Lawton
La millor opció per lluir-vos com a padrins! Això sí, sempre que el fillol sigui amant de la xocolata negra... La preparació és molt semblant a la de la Sara, però, en aquesta ocasió, necessitareu muntar la nata trufada per al pa de pessic. No us oblideu, tampoc, dels fideus de xocolata, que, tan bon punt la cobertura estigui una mica solidificada, els podreu enganxar per tot el lateral, escampant-los a grapats amb la mà (s’enganxen sols!).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: