Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pastissos de xocolata que voldreu tastar sí o sí

Arribem amb 15 dolços de xocolata que no et us podreu estar de preparar-los ràpidament

CUINA.CAT

27/01/2022

Els pastissos de xocolata són una veritable delícia per al paladar. Clàssics com el de Sacher, o amb fruita seca. O receptes més noves, com els pastissos de xocolata i formatge o cireres i algun toc de licor. Però, al final, totes amb una passió en comú, la xocolata. Repassem, doncs, 15 pastissos que només veure'ls els voldreu tastar.

01 Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa

Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa Becky Lawton

Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa

Una opció deliciosa per començar: un pastís amb figues sobre un pa de pessic de maduixes i xocolata. Tot plegat, amb 'ganache' de xocolata blanca per sobre per a unes postres de Nadal increïbles.

02 Pastís de 'mousse' de xocolata amb profiteroles sorpresa

Pastís de 'mousse' de xocolata amb profiteroles sorpresa Gemma Clofent

Pastís de 'mousse' de xocolata amb profiteroles sorpresa

I una altra gran recepta de la Gemma Clofent ‒serà la reina d'aquest receptari‒ és aquest magnífic pastís de 'mousse' i profiteroles. És fàcil i ràpid de fer, així que per als amants de les 'mousses' i els pastissos de nevera, és una opció ideal.

03 Pastís de plàtan i xocolata

Pastís de plàtan i xocolata

Pastís de plàtan i xocolata

Plàtan i xocolata, xocolata i plàtan. Dolç i una fruita que sempre han combinat molt bé, per a aquest esplèndid 'plum-cake' fet també amb vainilla, canyella, mel, un iogurt grec i nous picades, entre d'altres.

04 Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto

Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto Gemma Clofent

Pastís de xocolata amb cireres confitades i amaretto

Fa relativament poc en parlàvem, en un receptari de dolços de la Gemma Clofent, i és que aquest pastís de xocolata amb cireres confitades i un toc subtil d'amaretto és d'aquelles postres que heu de tastar algun dia. Té una pinta exquisida i, a més, no és massa complicat de fer. Us encantarà.

05 Pastís de llimona i xocolata

Pastís de llimona i xocolata Gemma Clofent

Pastís de llimona i xocolata

Una altra opció afruitada és aquest pastís fet a partir d'una base de cacau, ou, farina i sucre, farcida amb una pasta de llimona i xocolata. Àcid i dolç units, per crear un sabor únic i un pastís espectacular.

06 Pastís de xocolata amb nous

Pastís de xocolata amb nous

Pastís de xocolata amb nous

Les nous són una de les fruites seques que millor lliguen amb la xocolata; aquest pastís n'és un bon exemple. I és que les nous són un aliment molt poderós i amb olis essencials que milloren la salut cardiovascular; a més, contribueixen a prevenir malalties neurodegeneratives. Teniu una bomba molt saludable en aquest pastís.

07 Pastís de Sacher

Pastís de Sacher Gemma Clofent

Pastís de Sacher

Un dels pastissos de xocolata imprescindibles i més famosos és el de Sacher. És una recepta lleugerament complexa, amb les capes de pa de pessic i xocolata, trufa i melmelada; però si teniu temps i ganes, el pastís de Sacher és perfecte per a festes d'aniversari i altres tipus de celebracions.

08 Pastís per a xocoaddictes

Pastís per a xocoaddictes

Pastís per a xocoaddictes

I per als més xocoaddictes i posseïdors d'una Thermomix, ja ho diu el nom, teniu aquesta recepta ben fàcil de fer amb el robot de cuina. Nosaltres us anem donant opcions, perquè trieu la que més us agradi. Ara bé, un consell: proveu-los tots! 

09 Pastís de xocolata i avellanes

Pastís de xocolata i avellanes Becky Lawton

Pastís de xocolata i avellanes

I perquè amb la xocolata hi ha diversos tipus de fruita seca que hi combinen bé, us proposem una recepta d'un pastís amb avellanes. És molt fàcil de fer, amb una base de galeta per buscar-ne el punt cruixent, i el cos de xocolata i avellana que tant agradarà a tothom a casa.

10 Pastís Tatin de pera i xocolata

Pastís Tatin de pera i xocolata Gemma Clofent

Pastís Tatin de pera i xocolata

El pastís Tatin, amb fruita caramel·litzada abans del fornejat, és una oportunitat magnífica també com a pastís amb xocolata i fruita. En aquest cas, us proposem una recepta amb pera sobre una massa de pasta de full.

11 Pastís de xocolata i formatge amb festucs

Pastís de xocolata i formatge amb festucs

Pastís de xocolata i formatge amb festucs

Xocolata, formatge i festucs. Què pot sortir malament? Absolutament res! Un pastís deliciós, com no podia ser d'una altra manera, amb una unió tan prometedora. Vinga, ràpid, a cuinar!

12 Pastís de xocolata i fruits del bosc

Pastís de xocolata i fruits del bosc

Pastís de xocolata i fruits del bosc

La veritat és que els pastissos de xocolata es poden acompanyar amb un gran nombre d'ingredients diferents. De fet, tants o més com tipus de xocolates trobeu: amb taronja, ametlla i, evidentment, fruits del bosc. Una gran recepta de Pep Nogué. Totalment recomanada.

13 Pastís de xocolates

Pastís de xocolates

Pastís de xocolates

I Nogué també arriba amb aquesta recepta que barreja dues 'mousses', de xocolata negra i amb llet. Tot, sobre un pa de pessic de cacau. Una recepta boníssima amb diverses xocolates per als amants d'aquest tradicional dolç de cacau.

14 Brownie-flam o 'pastís màgic'

Brownie-flam o 'pastís màgic'

Brownie-flam o 'pastís màgic'

I ens apropem al final amb receptes més alternatives, com aquestes curioses postres que barregen flam i brownie de xocolata. Si voleu impressionar, no cal que busqueu més, ja heu trobat la vostra recepta. A més, està boníssima, així que, som-hi, a "inventar"!

15 Pastís de pa, vi i 'mousse' de xocolata

Pastís de pa, vi i 'mousse' de xocolata

Pastís de pa, vi i 'mousse' de xocolata

Tècnicament és un pastís de pa, però la 'mousse' de xocolata que l'acompanya hi acaba aportant el toc dolç final i necessari. Un toc amb el qual acabem un receptari que encantarà a tots el pastissers de casa vostra.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: