CUINA.CAT
16/05/2024Les cireres són un dels símptomes més evidents que l'estiu ja és a prop. La seva aparença resplendent, la seva textura carnosa i sucosa i el seu sabor dolç i exquisit les converteixen en una de les fruites més apreciades per tothom, fins i tot pel públic infantil. Més enllà de les seves indiscutibles qualitats gastronòmiques, tenen una sèrie de propietats nutricionals molt destacables. Són riques en antioxidants (que redueixen el risc de patir càncer o malalties cardíaques), fibra (que millora la salut digestiva) i vitamines C i E. Com veieu, doncs, la cirera és una veritable joia en tots els sentits!
Dorayaki de Sakura Becky Lawton
El dorayaki és un dolç originari del Japó que a casa nostra molta gent va descobrir per ser les postres preferides del gat robot Doraemon. Consta de dues capes rodones de pa de pessic i d'un farciment. El dorayaki autèntic es farceix amb anko (una pasta elaborada a partir d'una mongeta dolça anomenada 'azuki'), però també s'hi pot posar xocolata, melmelada o fruita trossejada.
Navalles a la planxa amb aire d'herbes Becky Lawton
Aquesta proposta combina el sabor iodat de les navalles, la dolçor refrescant de les cireres i l'acidesa desacomplexada del cumquat, una fruita del gènere 'Citrus' d'aspecte semblant a la taronja però més petita i de pell comestible. Com a colofó perfecte, hi afegim un aire d'herbes que inclou julivert, menta, cibulet, cerfull, estragó i anet.
Gaspatxo
El gaspatxo és una sopa freda elaborada amb hortalisses crues, però hi ha una sèrie de fruites que hi poden aportar un toc molt interessant: síndria, maduixa, meló... I, evidentment, també cireres! Podeu regular-ne la consistència afegint-hi una llesca de pa (si voleu que us quedi més espès) o un vas d'aigua freda (si el preferiu més líquid).
Foie amb torrades de Santa Teresa i cireres
Imagineu-vos, d'una banda, unes torrades de Santa Teresa, aquestes postres que són un dels exponents més representatius de la rebosteria d'aprofitament; de l'altra, imagineu-vos unes escalopes de foie gras, delicades però contundents. Doncs ara imagineu-vos aquests dos productes en un mateix plat... Sona irresistible, oi? Remateu-ho amb una salsa de cireres i unes flors d'all salvatge.
Amanida de ventresca de tonyina Becky Lawton
La cirera també és un producte ideal per posar en amanides (sempre que en traieu el pinyol, és clar!). Acompanyem aquest tataki de tonyina, marcat per dos costats, amb ruca, diürètica i estimulant, i endívies vermelles, riques en aigua i fibra.
Gall negre del Penedès amb cireres i ceba caramel·litzada
El gall negre del Penedès destaca per la seva carn consistent i fibrada, rica en proteïna i baixa en greixos. La recepta, gentilesa del restaurant Cal Padrí, posa la senzillesa al servei d'un resultat suculent. Un cop hàgiu daurat el gall i sofregit la ceba, ja només haureu d'afegir-hi una branca de canyella, un raig de conyac i les cireres, cobrir-ho tot d'aigua i deixar que faci xup-xup.
Pastís cremós de xocolata blanca amb saltat de cireres amb pebre
Per matisar la dolçor untuosa de la xocolata blanca, completem el pastís amb unes cireres, unes fulles de menta i pebre negre. També hi afegim una mica de marrasquí, un licor fet amb aiguardent de cireres amargues, fulles de cirerer i vi de raïm.
Crème brûlée de cireres
La crème brûlée és una recepta tradicional francesa que planteja un concepte força similar al de la crema catalana. Tot i així, hi ha algunes diferències substancials entre les dues elaboracions. La crème brûlée es fa amb nata, ous sencers i vainilla, mentre que la crema catalana porta llet, només aprofita el rovell i s'aromatitza amb pela de llimona i canyella. Sigui com sigui, les dues receptes es complementen perfectament amb les cireres.
Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres
Encara que tècnicament no és un formatge, ja que no s'obté a través del quall, el mascarpone sovint és considerat com a tal. És originari de la Llombardia, té una textura molt cremosa i un sabor força dolç. Se l'acostuma a utilitzar per elaborar el tiramisú o per acompanyar postres típiques italianes com el panettone.
Les dolces cireres de l'amor Becky Lawton
I acabem amb una recepta ben romàntica, ideal per culminar un sopar en parella i per acompanyar amb una bona copa de cava. L'ingredient clau és l'isomalt en pols, un derivat del sucre molt utilitzat en l'alta rebosteria que, gràcies a la seva alta resistència a la humitat, permet crear peces visualment espectaculars. Si ho preferiu, podeu substituir les cireres per maduixes.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!