AÍDA PALLARÈS
11/12/2024Torrons, neules, polvorons, panettones… Encara no sabeu què fer? Us proposem algunes de les nostres receptes preferides.
'Bundt cake' de xocolata amb llet i caramel Miquel Àngel Roque
Comencem amb una recepta poc habitual. Certament, sempre és bo seguir la tradició i cuinar postres com les que us proposarem més endavant, amb torró, neules i polvorons. Ara bé, per què no introduïm, de tant en tant, petites noves tradicions? I no se’ns acut una recepta millor que aquesta: un 'bundt cake' de xocolata amb llet i caramel. Només haureu de barrejar tots els ingredients amb una batedora de varetes (o una Kitchen Aid, si en teniu), untar el motlle, afegir-hi la mescla i deixar-ho al forn uns 35-40 minuts a 170º. Això sí, tingueu paciència i espereu-vos deu minuts abans de desemmotllar-lo.
Arbre de xocolata, ametlles i pebre rosa Becky Lawton
Ara sí, passem a una recepta més nadalenca. Arbres de xocolata, ametlles i pebre rosa. Una proposta que encantarà als més petits de casa. És molt fàcil de fer, només necessitareu un motlle adequat i tenir la paciència de desfer bé la xocolata al bany maria i batre les clares a punt de neu amb unes varetes. Aquest punt és important, ja que necessitem donar aire a la massa. Poseu-ho dins el motlle i al forn, a 170º uns trenta minuts. Abans de desemmotllar els arbres, assegureu-vos que estan a temperatura ambient!
Panettone amb fruita seca Becky Lawton
Cada cop hi ha més cases que, per Nadal, compren un panettone. Ara bé, siguem sincers: és difícil trobar-ne de bons als supermercats. Per això, i perquè sempre és bo cuinar les coses a casa, us proposem que feu aquesta recepta per Nadal, que, a més, és apta per a vegans. Requereix una mica d'elaboració, però el resultat s'ho val.
Pastís de Nadal Becky Lawton
Aquest pastís, d'inspiració anglesa, és, pràcticament, una obra d'art que fa venir ganes de tastar-lo només mirar-lo. Proveu de fer-lo i comproveu que el sabor està a l'altura del disseny! Això sí, no us mentirem: no és un pastís per fer en un tres i no res. Necessitareu dedicar-hi una bona estona.
Torró de Nadal Becky Lawton
Per Nadal hi ha tres elements imprescindibles: l’arbre de Nadal, els torrons i els excessos alimentaris. Per això no podíem deixar de proposar-vos cuinar un torró. Aquest té fins a quatre capes, i totes elles es fonen a la boca: de cafè, xocolata blanca, xocolata negra i taronja. La combinació és exquisida i, si teniu cura del muntatge, us sortirà un torró artesà deliciós!
Pastís de torrons d'Agramunt
Si us agrada cuinar i us apassiona el torró, no us perdeu aquesta recepta. La dificultat d'aquest pastís és alta, però el resultat val la pena. Assaboriu cada mossegada perquè, un cop al plat, no voldreu que s'acabi!
Polvorons amb ametlles i dàtils
Els polvorons són uns dels altres elements imprescindibles per Nadal. No cal que en compreu més, perquè, a partir d'ara, els podreu fer a casa amb aquesta recepta. Només té dos ingredients, dàtils i ametlla, així que no pot ser més simple. Per fer-los, haureu de remullar les ametlles, triturar-les i barrejar-ho amb els dàtils. Tornareu-ho a triturar, i ja tindreu la massa a punt per fer-hi la forma que vulgueu.
Tronc de Nadal
Un tòpic, sí. Però no hi podia faltar, oi? El tronc de Nadal és un clàssic de la nostra rebosteria i, per tant, unes postres habituals en moltes cases. Una planxa de pa de pessic que es farceix, s’enrotlla i es decora en forma de tronc. Més fàcil, impossible. Nosaltres us proposem que feu fulles de xocolata negra, però, com sempre, la decoració us permet mil i una possibilitats.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: