CUINA.CAT
01/12/2022Quan arriba el fred, la nevera de casa s'omple d'espinacs. Aquesta verdura d'hivern és coneguda pel seu alt contingut en vitamines ‒A, C, K i les del grup B‒, a més d'aigua, fibra i minerals ‒ferro, potassi, magnesi i fòsfor, entre d'altres. Un aliment amb propietats anticancerígenes, ja que també és ric en antioxidants com la clorofil·la, amb propietats diürètiques i amb enzims que ajuden a combatre la fatiga. Un aliment indispensable de la dieta mediterrània. Et proposem unes quantes receptes diferents que demostren que, encara que siguin boníssims, hi ha vida més enllà dels espinacs a la catalana.
Minipizza d'albergínia, tomàquet i espinacs AJJ Estudi
Albergínies grosses per fer la massa i espinacs saltats amb tomàquet, formatge gratinat i unes fulles d'alfàbrega per al farciment. Ja ho veieu: no cal pa ni massa per fer una bona pizza; amb unes quantes verdures, en teniu prou.
Braç d'espinacs, salmó i formatge
Un entrant ben fresc i diferent a partir d'espinacs muntats amb ous i nata líquida per tal de formar una pasta sobre la qual podeu crear aquests magnífics rotllets de salmó. Un plat saludable i deliciós.
Lasanya de tofu i espinacs Becky Lawton
Amb l'auge del veganisme i el vegetarianisme, el tofu s'ha fet un lloc a les nostres cuines. Un aliment polivalent que aquí ens serveix per, juntament amb els espinacs, cuinar una lasanya completament vegetal. Hi podeu afegir tomàquet i formatge (vegà o no) per condimentar i donar una mica de color a aquesta magnífica lasanya.
Saltat d'espinacs Becky Lawton
Un saltat ben gustós fet amb quinoa, cigrons, espinacs, carbassó, carbassa, tomàquets i ceba, entre d'altres. Un plat d'allò més bo i amic de tots aquells amants de la verdura i, fins i tot, dels que no ho són massa. Perquè pocs plats més nutritius i poc calòrics trobarem al món. És ideal per a un sopar lleuger.
Canelons d'espinacs
Una nova manera de fer canelons, fets amb una massa d'espinacs i alvocat i acompanyats de tomàquet i ceba caramel·litzada. Us atreviu a preparar-los?
Perdiu en escabetx suau, ceps i espinacs
Perdiu en escabetx farcida amb papada de porc cuita i cansalada, i amb uns brots d'espinacs per condimentar. Perquè les podem coure, saltar, però també menjar crues.
Batut de poma, espinacs, kiwi i plàtan
Acabem amb unes postres que també ens serveixen per esmorzar o berenar: un batut. Un batut de fruites i verdures triturades, com, per exemple, poma, espinacs, kiwi i plàtan. Refrescant i carregat de vitamines.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: