CUINA.CAT
03/12/2020El menjar ràpid ha anat guanyant importància amb els anys, des de l'aparició de les primeres cadenes (de qualitat dubtosa) fins a una infinitat de restaurants que sumen cada cop més plats a la carta de l'estil hamburguesa, pizza, sandvitx o frankfurt, entre d'altres. Repassem un grapat de receptes d'aquest estil, però de qualitat.
Hamburguesa de bacallà i cigrons
L'hamburguesa és la reina del menjar ràpid, però això no significa que estigueu davant d'un plat hipercalòric, greixós i dolent per al cos. Hi ha receptes, com aquesta magnífica hamburguesa de bacallà, que converteixen aquest plat en un àpat autèntic i magistral.
Hamburguesa de salmó
I del bacallà, al salmó, perquè les hamburgueses de peix són poc conegudes, cosa que és una veritable llàstima. Una recepta deliciosa, i la mar de saludable. Podeu comprar l'hamburguesa ja feta o fer-la vosaltres mateixos ‒sempre és més atractiu‒ amb salmó, ceba i alguna verdura com el porro o els espàrrecs per a la massa. S'acompanya amb unes patates casolanes i una bona salsa.
Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie-gras i salsa de tòfona
Ja l'hem esmentat en altres ocasions, i és que aquesta hamburguesa de vedella amb ceba confitada és un autèntic espectacle. La vostra panxa us demanarà repetir: el 'foie-gras' o la salsa de tòfona també li acaben donant un toc fantàstic. No podíem parlar d'hamburgueses i no esmentar-ne cap de vedella, així que aquí la teniu. Boníssima.
New York deli pastrami sandwich
I de l'hamburguesa, als sandvitxos. Aquesta recepta d'un sandvitx de pastrami amb formatge cremós, que ens porta el bar Rufián de Barcelona, és la mar de senzilla de preparar i d'un gust únic. Amb pa de vidre artesà i una maionesa de mostassa per acabar endrapant un entrepà de luxe.
Sandvitx 'cubanito' Mariona Villavieja
Una altra proposta és el 'cubanito', una recepta molt completa feta a partir de pernil cuit, formatge suís i espatlla de porc rostida. Un plat increïble amb el qual us quedareu ben a gust un divendres a la nit per sopar.
Pizza d'anxoves i formatge
Les pizzes són un altre dels plats essencials del menjar ràpid. Per als més puristes, aquesta magnífica recepta: una pizza feta amb anxoves, formatge Urgèlia i ruca, alfàbrega i orenga. Una delícia per fer en família.
Pizza enrotllada farcida de calçot, romesco, emmental i carxofa
Una recepta única i no especialment difícil de fer. Per als amants de les calçotades, és un plat ideal i que ho té absolutament tot: els calçots i el romesco, unes carxofes i formatge emmental. Realment és una passada de pizza.
Cassoletes de ricotta i verdures Becky Lawton
I acabem amb unes cassoletes, a manera de pizza també, que segur que us faran salivar. Una pizza diferent i feta amb nous de macadàmia i verduretes com el bròquil, el porro o el carbassó. Una pizza deliciosa i original per mantenir l'esperit 'fast food' i donar-li el toc sofisticat que tant ens agrada.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: