CUINA.CAT
21/10/2020Arriba el fred i, com cada any, toca canviar les tendències a la cuina, i abandonar gaspatxos i amanides. Ha arribat l'hora de cuinar plats al forn! Us proposem un grapat de receptes fàcils i ràpides ideals per aquests dies.
Plàtans al forn Anna Garcia Frigola
Comencem amb una recepta dolça, tan fàcil de fer que fins i tot els més sapastres en sabran. Partiu els plàtans per la meitat, afegiu-hi suc de llima, sucre de vainilla i... cap al forn! Fàcil, oi?
Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat
Albergínies i carbassons gratinats amb formatge de cabra per a un contrast de sabors brutal. A més, el timbal s'acompanya amb una salsa feta també d'aquestes mateixes verdures, perquè el paladar gaudeixi de tots els sabors i textures possibles en un plat ben senzill.
Orada a la sal amb barreja d'espècies Becky Lawton
No hi podia faltar, oi? L'orada a la sal és un dels plats més habituals a les llars catalanes quan volem menjar peix i tenim poques ganes de cuinar. Agafeu les orades, afegiu-hi farigola i llimona, un quilo de sal, i cap al forn!
Pastís de bolets Becky Lawton
Abans d'introduir-lo al forn haureu de cuinar una mica, però us assegurem que no trigareu més de vint minuts. Després, només caldrà abocar-ho dins d’un motlle greixat i posar-ho al forn, al bany maria uns 40 o 50 minuts.
Salmó al forn amb salsa de taronja
Un altre plat de peix ideal per aquells dies que tenim convidats a casa, però no ens ve de gust passar-nos dues hores a la cuina. Una recepta fàcil, ràpida i boníssima. Què més volem?
Escalivada
Si no teniu barbacoa, podeu fer l'escalivada al forn. Només haureu d'embolicar els pebrots, les cebes i les albergínies amb paper d'alumini. Esperar el temps necessari (i anar girant les verdures); pelar-les, tallar-les a tires i amanir-les. Més fàcil, impossible.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: