CUINA.CAT
12/01/2023Aquí teniu unes quantes propostes ideals per a esportistes. Des de plats de pasta amb marisc fins a peixos rics en proteïnes i àcids grassos a la planxa. Sempre passant per grans plats de verdura i llegums.
Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta
Els carbohidrats de la pasta, les vitamines de la verdura i el calci de la 'ricotta'. Una recepta completíssima i plena de tots els nutrients necessaris.
Espaguetis amb gambetes vermelles i bitxo
També és molt recomanable acompanyar la pasta amb peix o marisc, en lloc de les salses amb carn com la bolonyolesa. Les gambes i altres mariscos, per exemple, contenen una gran quantitat de proteïnes amb aminoàcids essencials que ajuden a combatre la fatiga o minerals com el coure i el zinc que ajuden a desintoxicar el cos. Molt recomanable.
Amanida d'alvocat, tonyina i ruca Getty Images
No és la primera ni l'última vegada que us parlem d'aquesta magnífica amanida amb alvocat i tonyina, i és que es tracta d'una combinació excel·lent per a esportistes. L'alvocat és una fruita actualment en temporada i plena de vitamines i greixos saludables. Si hi sumeu les vitamines de la ruca i totes les propietats d'un peix blau com la tonyina (proteïnes, omega-3...), teniu un plat esplèndid.
Bol amb verdures de primavera
Una combinació d'arròs, verdures i blat de moro. Té de tot, un plat espectacular que us podeu prendre per dinar i ja estareu totalment a punt per competir a la tarda.
Verdures saltades amb espàrrecs i vinagre balsàmic
També podeu saltar les verdures a la paella i servir-les amb una mica de vinagre balsàmic. És una recepta molt fàcil de fer i que us podeu preparar al vostre gust amb les verdures que tingueu per casa; un pilar de qualsevol esportista.
Amanida de llenties i taronja AJJ Estudi
També podeu optar per llegums com les llenties, un aliment altament nutritiu amb una gran quantitat de proteïnes i minerals com el ferro o el fòsfor, i una part molt important de la dieta de qualsevol esportista. Seques tenen més valor que cuites, i les podeu acompanyar de verdures com la pastanaga per donar encara més valor al plat.
Presa ibèrica amb maduixes i vinagre balsàmic d'alfàbrega i pebres Becky Lawton
Per ser bons esportistes, també us caldrà alimentar-vos de carn (de bona qualitat, és clar!); si pot ser a la planxa, millor. Una recepta fàcil amb maduixes, que hi aportaran un toc de vitamines.
Salmó amb fonoll Becky Lawton
El peix, en aquest cas un peix blau com el salmó, que és ric en omega-3 i conté proteïnes d'alt valor biològic, a la planxa i acompanyat de verdures també és una bona opció.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: