CUINA.CAT
16/10/2020Sou intolerants a la lactosa i necessiteu idees per al menú setmanal?
Rotlles vietnamites fregits
Amb paper d'arròs, carn de porc i soja, els rotlles vietnamites fregits ens aporten un àpat deliciós, sense lactosa i gluten. Es tracta d'uns rotlles molt similars als tradicionals rotlles de primavera, però amb carn en aquest cas.
Cassola de truita de patates rosses
Una truita de patates preparada d'una forma ben diferent, amb bolets, 'foie' i castanyes o pinyons, això sempre al gust del consumidor. Val la pena tastar-la.
Tàrtar de salmó i alvocat amb tomàquet
Un plat molt fàcil i ràpid de fer, ja que no cal cuinar-ne cap dels elements. Opció molt gustosa d'un àpat de peix i, evidentment, sense lactosa. El contrast de les tres capes, salmó, alvocat i tomàquet, és una meravella.
Cananes farcides
Des del Norai Raval ens porten aquesta proposta de cananes farcides amb carn picada de vedella i porc. Una barreja de carn i calamar deliciosa i característica d'aquest restaurant situat al costat del Museu Marítim de Barcelona. Un gran entrant.
Fregitel·la de seitons i amanida d'alga wakame
I no marxem del Norai Raval per oferir-vos aquesta proposta a base de seitons i acompanyada amb l'alga wakame. Una recepta per als amants del peix blau i el menjar japonès.
'Cebiche' de salicòrnia i calamar Becky Lawton
Carme Ruscalleda ens proposa una recepta a base de plantes, verdures, fruites i hortalisses com la salicòrnia, l'api, la carbassa, la pinya o la ceba vermella, entre d'altres. Es pot maridar amb un vi que sempre aporta un gust més especial. Una gran adaptació a la nostra cuina d'un plat típic de l'Amèrica del Sud.
Macarrons de fajol amb bolonyesa de coliflor Food Photos / Cristina Rivarola
I, per acabar, una opció de pasta a la bolonyesa però vegana, sense lactosa i diferent de tota la pasta tradicional. Macarrons fets amb farina de fajol i una bolonyesa que barreja tomàquet amb coliflor, api i pastanaga. Una manera diferent i alhora igual de bona de menjar pasta.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: