CRISTINA CAMILLERI
13/09/2017La gastronomia mexicana és apreciada arreu del món pels seus sabors únics i exòtics i, també, pels seus plats picants. Us proposem 15 receptes perquè descobriu de primera mà l’essència d’aquesta cuina. Una selecció d’alguns dels plats típics del país asteca en la qual també trobareu propostes ben dolces. Posa a prova el teu talent culinari i gaudeix d’aquest viatge a Mèxic a través del paladar.
Guacamole Oaxaca Becky Lawton
El guacamole és una de les receptes més populars de la gastronomia mexicana. És una salsa a base d’alvocat molt versàtil a la cuina. S’ha de fer amb un morter volcànic o ‘molcajete’.
'Tacos' de guacamole Ada Parellada
No és un secret que els mexicans adoren els tacos, una tortilla de blat de moro que farceixen amb tot tipus d’ingredients i salses. Els de guacamole són molt bons!
'Tostada' de peix del Yucatán Becky Lawton
Les ‘tostadas’ són la base de la cuina tradicional mexicana. En la recepta proposada està farcida de peix marinat amb suc de llimona i xili, una varietat del cebiche peruà.
'Fajitas' de xai Becky Lawton
I seguim amb les receptes que utilitzen tortilles de blat de moro. Aquest cop les enrotllarem i les farcirem de xai i altres ingredients.
Crema de 'frijoles'
Els frijoles són mongetes mexicanes que estan presents en moltes de les seves receptes. La recepta també inclou altres productes típics del país com coriandre, nachos o ‘jalapeños’.
Nachos
Els nachos és un dels aperitius més famosos de Mèxic i, de fet, també a altres parts del món. Són el ‘topping’ perfecte per al guacamole, la salsa de formatge o la salsa de iogurt, entre d’altres.
Arròs integral amb coriandre, llima i xili Becky Lawton
Aquesta recepta d’arròs combina sabors d’allò més mexicans. El coriandre és una espècie típica d’Amèrica Llatina, la llima és una de les fruites més exportades del país, i el xili és el toc picant per excel·lència als seus plats.
'Cochinita pibil' Becky Lawton
Així com a Catalunya cuinem escudella, els mexicans elaboren un guisat de carn de porc anomenat ‘cochinita pibil’. Us proposem la recepta tradicional al més pur estil mexicà, tot i que antigament coïen la carn a uns forats a terra que eren com una mena de forn.
Flam de coco d'Acapulco Becky Lawton
A Mèxic també saben fer bones postres. Aquest flam de sabors exòtics és la proposta de Joan Bagur, un xef que domina a la perfecció la cuina tradicional del país asteca.
Tacos amb maduixots Anna Garcia Frigola
Com ja hem dit podem farcir els tacos amb mil ingredients. Així, doncs, us proposem la versió dolça d’aquesta creació culinària mexicana.
Arròs amb llet
Aquestes postres que també mengem a Catalunya són molt habituals als països llatins com Mèxic. A part de la canyella, li solen afegir panses.
Cebiche de fruites
El cebiche és un plat peruà però que té les seves versions a altres països d’Amèrica Llatina. Normalment porta peix, però en aquest cas aposta només per sabors dolços. Podeu afegir-hi més fruites tropicals i adaptar la recepta als vostres gustos.
Tacos de llagosta
Els tacos són un plat molt versàtil que us permet jugar amb els ingredients. Així, doncs, us proposem uns tacos mariners ben picants.
'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica Enrique Marco
Per fer aquest tipus d’aguachile a l’estil tradicional necessiteu el ‘molcajete’, com amb el guacamole. La flor de Jamaica té un sabor exòtic i es troba en moltes receptes del país.
Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica
L’adob al pastor és un marinat típic de Mèxic que serveix tant per a carn com per a peix. És picant i la salsa de Jamaica té un sabor que li dona un toc únic.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: