CUINA.CAT
12/08/2020Teniu els ventiladors en marxa des de fa hores. Sembleu un gat: estirats al sofà, sense fer res, comptant les bigues. Toca menjar. Aneu a la cuina, obriu la nevera i enceneu el forn. Sembla un malson, oi? Ho sabem. A l'estiu no hi ha res pitjor que encendre el forn o el foc durant més de cinc minuts. Us proposem vuit receptes fresques, ideals per fer passar la calor, que no necessiten (o gairebé) cap mena de cocció. Bon profit!
Gaspatxo de maduixes i síndria AJJ Estudi
Un gaspatxo, sí, però no un gaspatxo qualsevol: amb tomàquet i maduixes! Una recepta fàcil, ràpida i refrescant.
Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs Becky Lawton
Per fer passar la calor no hi ha res millor que una crema freda, oi? També us proposem aquesta d'espàrrecs verds que n'hi ha per llepar-se'n els dits.
'Poke' hawaià
És el plat de moda. I, a ple estiu, entenem per què: conté tots els nutrients necessaris, és fàcil de fer i encara més refrescant a l'hora de menjar!
Amanida de créixens Becky Lawton
Les amanides són, generalment, una de les millors propostes per fer passar la calor. Però aquesta, amb créixens, encara més gràcies al toc lleugerament amargant.
Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton
El pitjor malson de l'estiu és haver d'encendre el forn per cuinar o, encara pitjor, passar-se més d'una hora fent qualsevol plat. Per això, estem convençuts que no hi ha res més adequat que propostes com aquests rotlles de paper d'arròs i cogombre, que no necessiten cocció. I són boníssims.
Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara Food Photos / Cristina Rivarola
Se us acut res millor que un carpaccio? Si us en ve de gust un de més tradicional, us proposem aquest de vedella amb salsa tàrtara. Espectacular!
Esqueixada de bacallà
Abans que descobríssim i perdéssim el cap pel sushi, a casa nostra ja teníem l'esqueixada de bacallà. Un plat saborosíssim i refrescant, ideal per a l'estiu.
Seguim amb el bacallà, del qual ja sabem que, com el porc, s'aprofita tot! Si us ha sobrat una mica de morro, no dubteu: feu carpaccio! No hi ha una recepta més fàcil i refrescant.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: