CUINA.CAT
26/10/2020Des dels canelons i l'escudella de Nadal fins a plats de pollastre, bacallà o cargols, passant pels típics panellets que ben aviat ens visitaran per la Castanyada i Tots Sants. Acompanya'ns en aquest viatge pel millor i més tradicional de la cuina catalana!
Pa amb tomàquet i pernil
El pa amb tomàquet havia d'obrir aquest receptari. Un plat que ens agrada a tots i que ens salva qualsevol àpat. De fet, tothom que visita Catalunya l'ha de tastar encara que sigui només una vegada.
Cargols a la llauna
Un altre essencial de la cuina catalana, sobretot a les comarques de Ponent, però també a Girona i les Terres de l'Ebre. Recepta fàcil per iniciar un bon àpat.
L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal
Un plat típic del Nadal a Catalunya, que no falta mai a la seva cita amb el dinar del 25.
Canelons de carn
I si parlem de plats nadalencs i tradicionals a Catalunya, no podem oblidar-nos dels canelons! Típics del dia de Sant Esteve, són una delícia que ja ens hem acostumat a prendre més dies a l'any.
Arròs amb conill i verdures a la cocota
Un altre primer plat molt típic de la cuina casolana catalana que no hi podia faltar. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.
Fricandó amb bolets
El fricandó, un altre plat típic a Catalunya. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.
Sardines amb escalivada / Enrique Marco Enrique Marco
La sardina i l'escalivada, dos essencials més de la cuina d'aquí junts en una altra recepta d'una pinta exquisida. Què espereu per fer-la?
Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida Mariona Villavieja
Una recepta que en aquest cas, a més, la cuinarem amb pollastre pota blava del Prat de Llobregat. Pollastre confitat amb moniato i prunes; un plat excel·lent i contundent per acompanyar una amanida per exemple.
Bacallà a la catalana
I un plat de peix també relativament senzill de preparar i acompanyat amb ou, patates, carxofes i pèsols. Per als que prefereixin el peix a la carn, aquí tenen una opció igual de vàlida.
Crema catalana
I arribem a les postres amb una recepta que no podia faltar. La canyella, la llimona i la taronja li donen un toc de sabor especial i més fort, però ja és a gust del cuiner. Si amb el sucre cremat en teniu prou, ja es tracta d'una bona crema catalana. Bon profit!
Panellets
I com no podia ser d'una altra manera, tanquem la llista amb l'aliment estrella de les dates que s'apropen: els panellets! Fàcils de fer; de pinyons, d'ametlles, de coco... Afanyeu-vos a comprar els ingredients que, si no, us en quedareu sense, i són d'allò més bons!
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: