PAU SAURI
19/01/2023De petits ens trobem constantment amb nous sabors i aliments que, en aquell moment, ens són desconeguts. Podríem dir que la relació amb el menjar es basa en un constant de novetats culinàries que cal anar assimilant i, posteriorment, es van arxivant a les carpetes 'm'agrada' o 'no m'agrada gaire'. Encara que els anys van acompanyats de l'experiència, no ens podem permetre renunciar a aquesta sensació de descoberta. Per això, des de CUINA us volem presentar un aliment que fins ara hem tractat molt poc i que potser no coneixeu: el 'kimchi'.
Declarat patrimoni cultural intangible de la humanitat per la UNESCO –de la mateixa manera que, per exemple, el cafè turc–, el 'kimchi' és una col fermentada i picant que s'utilitza en una infinitat de receptes coreanes, la seva cuina d'origen. Un dels punts forts d'aquest producte és que és molt fàcil de conservar i es pot fer durant un període considerable de temps.
'Kimchi' Becky Lawton
En aquesta recepta, la reputada cuinera Carme Ruscalleda us explicarà detalladament en què consisteix el 'kimchi' i com cal cuinar-lo. És una molt bona opció per entrar en contacte amb l'aliment.
Verat amb 'kimchi'
Apugem el nivell amb l'elaboració de Miguel Ángel Mayor. Una vegada conegut l'aliment, us proposa que aneu més enllà i mireu de combinar-lo amb la poma per tal de fer un maridatge perfecte amb un peix com el verat.
'Bibimbap'
Aquesta recepta és un exemple perfecte de la inclusió del 'kimchi' en un plat típic de la cuina coreana com és el 'bibimbap'. Per als que no el conegueu, es podria definir com a ramen coreà.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: