Originàriament, de les olives, només se’n feia oli, ja que són uns fruits molt amargs i no es menjaven directament. Amb el temps, es va aprendre a fer-les comestibles i, avui dia, en tenim moltes varietats disponibles (negres, trencades, arbequines, sevillanes...). I no només per fer l’aperitiu! En un país mediterrani com el nostre, on les oliveres formen part del paisatge, també hem sabut fer-les servir a la cuina, passades pels fogons o no, com a guarnició o com a contrapunt de sabor. Descobriu-ne les possibilitats amb les tres receptes que us proposem.
'Focaccia' d'olives Getty Images
Comencem amb un tipus de pa cobert amb olives i el toc aromàtic d'un oli fet amb herbes. La 'focaccia' és un plat molt tradicional de la cuina italiana, que està relacionat amb la pizza i que permet incorporar-hi diferents ingredients. Atreviu-vos a posar els vostres productes favorits a la base de pa.
Galets a la puttanesca Getty Images
Continuem amb un plat de pasta, amb el toc d'unes olives negres i la salsa puttanesca, una de les més populars de la cuina italiana, especialment del centre del país.
Pollastre 'alla cacciatora' Getty Images
I acabem el nostre menú amb olives amb un plat de pollastre elaborat, també, segons una recepta italiana; en aquest cas, de la zona nord.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: