No cal arribar al final per saber que és una de les verdures més gustoses i apreciades a casa nostra. Però, ai!, si ens trobem directament els cors de carxofa al plat, la sageta de Cupido ens traspassa i quedem atrapats, sense remei, en el sabor d'aquesta flor curiosa que ens pot conquerir amb una recepta tan simple com fer els cors a làmines i servir-los amanits. Nosaltres us n'hem volgut oferir tres propostes una mica més treballades perquè deixeu enamorats al moment els vostres comensals.
Arròs amb carxofes
Per començar, us proposem un arròs amb un toc italià, ja que l''arrabbiata' és una preparació en forma de salsa típica de la cuina italiana, més concretament, de Roma. Aquesta salsa se sol elaborar amb tomàquet, all i xili vermell per donar-li un punt picant. La combinació amb l'arròs i la carxofa dona lloc a un plat saborós, mediterrani i que voldreu tornar a menjar molt aviat.
Coca de carxofes amb foie-gras
Aquesta coca ens ha enamorat i estem convençuts que també us seduirà a vosaltres. La barreja de carxofes i foie-gras ja és deliciosa, però l'aportació dolça de la ceba caramel·litzada la converteix en irresistible!
Cors de carxofa amb calamars
Acabem amb una proposta d'aires mariners, que combina els cors de carxofa amb els calamars. Les herbes aromàtiques aporten la fragància aromàtica que arrodoneix un plat temptador i que convenç a cada mossegada.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: