POL MARTÍN DE HARO
15/03/2021A l’hora de preparar una truita, s’han de tenir en compte diversos factors. Més enllà de la textura o el condiment, els ingredients que la formen són tan bàsics com importants. Al CUINA us proposem algunes receptes diferents amb productes com seitons, pa amb tomàquet i bacallà al pil-pil.
Truita de patates amb bacallà al pil-pil Becky Lawton
És possible millorar la truita de patates? Amb ceba o sense ceba? Nosaltres la preparem amb ceba, i també amb bacallà. Portar la gastronomia basca i l’elaboració del pil-pil a la truita de patates de tota la vida no és tan senzill com sembla, però val la pena. Saborosa i, malgrat que no ho sembli, tradicional, aquesta truita serà un èxit allà on la preparareu. Com dirien els bascos... “On Egin!”.
Truita de pa amb tomàquet
Sí, ho heu llegit bé, truita de pa amb tomàquet. S’ha acabat allò de preparar el pa i refregar el tomàquet per acompanyar la truita, a partir d’ara podreu incloure una de les preparacions més icòniques de casa nostra a dins mateix de la truita. Pot semblar estrany, però, un cop l’hàgiu tastat, us podem assegurar que ho voldreu repetir. Això sí, millor que no us vegi la vostra àvia...
Truita oberta d'espàrrecs de marge, xiitakes i gambes
No sabeu què preparar? Doncs no hi penseu més. Amb aquesta recepta presentareu la truita quallada només per un costat, de manera que els espàrrecs, els xiitakes i les gambes quedaran a sobre de la truita. Es pot presentar a taula amb la mateixa paella. Només us faltarà una bona llesca de pa de pagès per acompanyar la truita.
Truita de múrgoles Food Photos / Cristina Rivarola
Una recepta amb bolets, fàcil i ràpida de fer. Fregirem les múrgoles i, més tard, en farem una truita francesa. És una bona manera de cuinar els bolets, i, sí, també es pot acompanyar de pa amb tomàquet i un raig d’oli d'oliva. Apta per a vegetarians!
Tapa de truita amb seitons frescos d'Hondarribia
Aquesta recepta del restaurant Sagardi, al barri Gòtic de Barcelona, és tota una revolució que uneix dues coses que mai no haguéssiu pensat que juntes funcionarien. És important que la truita quedi poc feta i que afegiu una mica de julivert a sobre de la rodanxa de pa que coronarà aquesta tapa basca, on el protagonista absolut és el seitó daurat amb els alls.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: