CUINA.CAT
19/06/2024Un bon foc, fet amb llenya o carbó i una graella són els elements necessaris per cuinar amb aquesta tècnica ancestral: fa un milió d’anys que la fem servir! I bé que s’ho val! És vàlida per coure qualsevol tipus d’ingredients. En aquest receptari ens centrem en els vegetals i us avancem quatre receptes de la novetat editorial 'En busca del fuego: la cocina más elemental', de Lennox Hastie.
Coliflor amb greix de vedella i avellanes
Daureu primer les avellanes i, posteriorment, la coliflor untada amb greix de vedella en una paella de ferro. Serviu-ho conjuntament amb el greix i el vinagre que quedi a la cassola. Que aprofiti!
Els calçots són una menja popular
I una recepta clàssica. Tingueu a mà bons sarments, branques de ceps o parres per fer la brasa. Aquests faran que la flama duri entre 10 i 15 minuts i, a més, aportaran als calçots un sabor excepcional.
Piperrada
Aquest plat és típic del País Basc porta pebrots verds i vermells, ceba, tomàquet i ous ferrats. Cuinar-lo us serà senzill; assaborir-lo, també, però abans haureu de passar per un pas complicat: servir-lo... com tot està enganxat, dividir-lo en racions requereix d'una certa traça.
Cabdells de Tudela amb anxoves i rovell d'ou fumat
Qui digui que les verdures són insípides és que no ha entès de què va tot això! Fixeu-vos, un bon acompanyament, anxoves, crostonets i un bon condiment, crema d'ou, són el truc!
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: