La base de molts pastissos és el pa de pessic, i la clau de l'èxit rau en aconseguir que quedi el més esponjós possible. Hi ha moltes variants d'aquesta recepta, però el millor de tot és que en tots els casos podem donar-hi un toc personal per convertir cada pa de pessic en tota una experiència gustativa.
El 23 d'agost se celebra el dia mundial del pa de pessic i per això hem volgut fer un recull d'algunes receptes que, més enllà del clàssic i senzill pa de pessic de iogurt —que és boníssim, això no ho posem en dubte—, faran que tingueu ganes de posar-vos mans a l'obra a la cuina. Som-hi!
Pa de pessic de llimona Becky Lawton
Aquesta seria una de les receptes més clàssiques de pa de pessic, molt fàcil de preparar i que és perfecta per fer amb criatures. Us recomanem que trieu un motlle allargat i que el decoreu bé amb sucre de llustre i uns trossos de llimona natural. D'aquesta manera, els comensals no tindran la sensació que és un pastís incomplet. Ah! I el truc perquè quedi ben esponjós és batre molt bé els ous!
Pa de pessic de marbre amb cacau
És difícil trobar algú que es pugui resistir a un bon pastís de xocolata, i aquest és molt fàcil de preparar i, a més, és apte per a vegetarians, ja que hem substituït la llet per beguda de nous. L'efecte marbrejat, que és molt atractiu, és molt senzill d'aconseguir: només es tracta de posar les masses al motlle per capes, moure-la una mica i deixar que la diferència de densitats faci la resta!
Pastís de xocolata amb figues i pa de pessic de maduixa Becky Lawton
Ara que ja trobem figues al mercat és un bon moment de descobrir les possibilitats gastronòmiques d'aquesta fruita. Si menjar-vos-les soles ja és tot un plaer, si n'afegiu a un pastís com aquest us deixaran amb la boca ben oberta! Aquest pastís necessita força elaboració, però si teniu una mica de paciència us assegurem que el resultat valdrà l'esforç!
Púding de pa d'espècies Gemma Clofent
Aquest púding que ens explica la Gemma Clofent és una manera perfecta d'aprofitar un pa de pessic (d'espècies, en aquest cas) que se'ns hagi quedat massa sec. En aquests casos, podem optar per sucar-lo en un got de llet, o fer-ne un altre pastís, com aquest púding, que permet donar una segona oportunitat a les sobralles!
Pa de pessic de pastanaga amb crema de taronja i gelat natural Becky Lawton
Amb aquesta recepta volem demostrar-vos que el pa de pessic és tan versàtil que podeu fer-ne versions amb ingredients dolços i salats o, com en aquest cas, amb una mica de tot! Aquesta combinació és boníssima: d'una banda, fem un pastís de pastanaga —molt fàcil de fer— i en comptes de posar-hi un glacejat, hem optat per preparar una crema de taronja per acompanyar-lo. Us cal alguna cosa més? Doncs no hi ha problema, us proposem que l'acompanyeu amb una mica de gelat, ara que encara fa calor!
Bizcocho de chocolate blanco, arándanos y frambuesas Becky Lawton
Si fa un moment us explicàvem la recepta d'un pa de pessic amb figues, ara us en proposem una amb xocolata, nabius i gerds. Però, ep! Aquí la xocolata no forma part de la cobertura del pastís, no. En aquesta ocasió l'hem incorporat a la massa. Cal fer-ho amb moderació, perquè això altera l'equilibri dels ingredients i pot fer que la massa no pugi del tot bé, però si seguiu aquesta recepta us podem assegurar que us quedarà un pastís espectacular!
Pa de pessic 'castella' de te matxa Becky Lawton
No cal anar al Japó per descobrir les virtuts del te matxa. De fet, aquesta varietat de te està molt de moda i, a banda d'infusions, també forma part de moltes receptes de dolços. Un exemple és aquesta proposta de Jordi Bordas, que és un pa de pessic de te matxa que podreu servir per postres o a l'hora de berenar!
Pa de pessic de plàtan
El plàtan és un altre dels ingredients clàssics del pa de pessic. Li dóna molt de cos i gust i s'acostuma a acompanyar amb alguna fruita seca per realçar-ne el sabor. En aquesta recepta, la Gemma Clofent ha optat pels pinyons. Si bé el més habitual amb el plàtan és decantar-se per les nous, aquesta proposta us permetrà descobrir que un pa de pessic de plàtan també queda molt bé amb pinyons!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: