A la fresca! Els millors àpats per compartir a taula aquest estiu
7 menús per a l'estiu
Plats refrescants, lleugers, saludables i variats per gaudir dels àpats estiuencs de manera equilibrada.
- Crema freda d’escamarlans amb arròs amb llet escumós
- Sopa de blat i sàlvia
- Copa freda d'herbes i iogurt amb tomàquet
Ho sabies
Menjar sa fora de casa és ben fàcil. Només cal que seguiu aquestes recomanacions.
Refrescos
Existeixen els refrescos sans? Fins fa pocs anys, era molt difícil o gairebé impossible trobar al mercat refrescos saludables
Mar i Muntanya
Perquè triar si ho podeu tenir tot? Aquestes receptes combinen el millor de la costa i de l’interior.
- Arròs de sípia amb botifarra
- Amanida de ruca, pop i vinagreta de sobrassada amb mel
- 'Fabes' amb cloïsses
- Conill amb escamarlans i pinyons
- Arròs parellada
Viatge a l'orient
Cuina japonesa, xinesa, tailandesa… Plats per acostar-vos a les aromes i els gustos orientals sense moure-us de la taula.
- 'To-katsu', porc arrebossat
- Peix marinat amb gingebre i vinagre d'arròs
- Tataki de mitjana de wagyu, tàrtar de verdures i poma
- 'Gua bao' farcit de cansalada lacada amb mel i verdures
- Wok de verdures i gambes
- 'Pujabi samosa'
- 'Narial jhinga'
- 'Sara-udon'
- Pastís de préssec i 'amasake'
Menú de mercat
Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels mercats.
- Filet de vedella amb verdures i mostassa
- Amanida grega
- Sardines a la planxa amb 'migas'
- Gratinat de préssec
Canvis que cal fer a la dieta segons l'estació de l'any
La natura ens ofereix allò que el cos necessita en cada moment de l’any, així que el primer consell per a una alimentació sana és optar pels productes de temporada, més nutritius i saborosos.
El més important de l'amanida
Sabíeu que l’amanida és el plat que més consumim? I que la millor manera d’amanir-la és amb una bona vinagreta?
- Amanida de nus i formatge amb un toc mediterrani
- Amanida carpese amb un toc de Delissimo's
I per sopar?
La pregunta del milió, i més a l’estiu, quan amb les vacances i la calor, encara fa més mandra posar-se davant dels fogons.
- Pasta amb burrata i tomàquets amb oli d'all i pebre
- Amanida fresca de patates
- Calamars a la planxa amb all i julivert
- Empedrat
- Truita de pa amb tomàquet
Herbes silvestres
Dels cinc colors (groc, verd, vermell, blanc i negre) que la medicina oriental aconsella menjar, hem triat el verd.
- Amanida d'herbes silvestres, beines i vinagreta de pinyons
- Crema de malves i raves en escabetx
- Remenat d'espàrrecs silvestres i ortigues amb herbes aromàtiques
- Crema freda de violetes amb maduixetes del bosc
Masterclass
Deshidratats
Els deshidratats són molt habituals: la llet en pols i el cafè instantani són dos exemples. La deshidratació és un procés higiènic i regular,eficaç com a conservant.
- Làmines de colors
És temps de cogombre
5 maneres de preparar-lo i no és en amanida
El cogombre es conrea a l'Índia fa 3.000 anys i va ser una de les verdures preferides pels egípcis. Diürètic i depuratiu, a l'estiu és ideal. Sol consumir-se cru i en amanida, però hi ha moltes més opcions. Us hi atreviu?
- Envinagrats o 'pickes'
- Remolatxa, poma, cogombre i iogurt
- Suc d'api i cogombre
- Sandwitch d'albergínia, pollastre i salsa tzatziki
- 'Raita' de cogombre
1.2.3...llestos!
Receptes en 15 minuts o menys
És l'hora dre dinar i no teniu res preparat? No patiu, perquè és possible cuinar tot un àpat, dels primers a les postres, boníssim i equilibrat en pocs minuts. Preneu nota de les receptes que us proposem en aquestes pàgines i ho comprovareu.
- Bacallà arrebossats amb 'corn flakes'
- Cruixent de bananes
- Gambes amb préssec
- Espàrrecs gratinats amb pernil cuit
- Torrada de pa de cereals amb alvocat i liquat de pastanaga i pera
- Ous passats per aigua amb oli de tòfona
Només a l'estiu
15 trucs i receptes per als àpats de vacances
- Canelons de carbassó
- Gelats de fruita i llavors de chia
- Tapa de germinats amb caviar de gaspatxo de síndria
- Flam d'orxata
En primera plana
Voleu cuinar la portada de 'Receptes by CUINA'? Aquí la teniu. Aquest bol és una recepta completa i equilibrada; tot un àpat en un únic plat.
- 'Ajoblanco' de meló amb pols de pernil
- Sopa freda d'alvocat
- Sopa freda de carbassa, taronja i llet de coco
Le creuset
A l'estiu, graellades perfectes!
Fruites gelades
Coco, pinya i llimona. Una tríada perfecta per refrescar-nos aquest estiu. Però Jordi Bordas ha volgut anar un pas més enllà i ens els serveix ben congelats! La closca de la amteixa fruita fa de recipient i acull la mousse, el gel i el sorbet elaborats amb les polpes respectives. Qui es pot resistir a una temptació tan fresca saludable i saborosa?
- Pinya gelada
- Llimona genalada
- Sablé de maduixa
Plats únics: dos en un
Un sol plat ho pot tenir tot per ser nutritiu i equilibrat. En aquest cas, no calen segones parts
- Llenties pardines guisades amb carn
- Amanida de quinoa i pollastre amb coulis d'alvocat
- Pastís de bistec
- Quiche de sardines
- 'Tortell' de ricotta al pesto vermell
- Amanida de patata, pop i allioli d'all negre
- Arròs cremós de musclos al safrà i formatge curat de vaca
- Guatlles lacades amb mel de romaní i galeta de rösti
Tot al vermell!
Aposteu pels gerds, les móres, els nabius... el color i la riquesa de sabor faran de qualsevol recepta molt més llaminera
- Panacotta amb melmelada de maduixes
- Sopa de fruites vermelles i vi
- Pa de pessic de xocolata balnca, nabius i gerds
- Pizza dolça de xocolata i fruties vermelles
- Mousse de iogurt, remolatxa, nabiu i violeta
El millor de la cuina francesa
Més que un self-service
La recepta dels restaurants Arròs i peix
- Arròs de calamarsons, carxofa i gamba de Palamós
Be so
Frescos i cítrics
La carta d'estiu del restaurant de l'hotel Sofia de Barcelona aposta pels productes locals, refrescants i de temporada
Odysey
Ruscalleda a Montecarlo
La xef del Sant Pau cuinarà, aquest estiu, al restaurant de Joël Robuchon a l'hotel Metropole de Mònaco
Incorporació
Nou xef al Casa Anamaria
Victor Trochi és el nou reponsable de la cuina d'aquest hotel d'Ollers a Vilademuls
Novetat
Un vermut modern
Les conserves són les protagonistes d'El Villa, la primera vermuteria de Barcelona especialitzada en salaons
Cervesa per a principiants: aprenem a fer-ne a casa
Si us penseu que fer cervesa és molt complicat. Que es necessiten molts estric i que és impossible que us quedi alguna cosa bevible, agafeu aire, perquè després de llegir les pròximes pàgines haureu canviat d'opinió
Taula reservada
Cuina del país per menjar amb bastonets
A l'antic forn de Cervera cuinen a la japonesa per exalçar els productes Km0
Tasteu la cuina tradicional tossenca!
Disset restaurants de Tossa de Mar ofereixen, tot l'any, els plats més tradicionals de la cuina del municipi, amb el bacallà, els fideus a la cassola i, és clar, el cim i tomba com a protagonistes
Postal gastronòmica
Capital de l'Asado
La carn és omnipresent en la gastronomia argentina, influenciada també per espanyols i italians. A Buenos Aires, continua regnant malgrat les propostes més cool.
Sorteig
Apren a cuinar els millors arrossos amb David Lienas
Sortegem cinc places per al taller d'arrossos organitzat per l'escola Enjoy Cooking BCN by Coquus
Gastropistes
Un amor a cada port
Les aventures amoroses dels mariners als ports de tot el món han agafat una dimensió llegendària. I és que als ports s'hi pot trobar l'amor en el sentit més ampli de la paraula. Nosaltres hem recorregut els de tot el país per descobrir-hi propostes gastronòmiques.
Delta de l'ebre
La ruta de les muscleres
Tant de gust
Premsats en fred
The juice lover elabora sucs naturals de fruita i verdura amb el mètode d'extracció 'cold press'.
L'adreça
Olla barrejada de nens i gastronomia
De receptes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i altres aventures. La llibreria Pebre Negre, del barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.
Decàleg
Sardines
No caurem en el tòpic de la cançó, però no podem evitar reconèixer que aquest peix és el blau de l'estiu. Ja sigui a la brasa, en espeto o en escabetx, menjar sardines és una gran font de nutrients, vitamines i minerals. Però, per sobre de tot, que bones són!
Calendari
Estiu
Ens acostem a le diferents varietats de tomàquets, les figues i als productes del mar. Tampoc perdem de vista el millor de l'hora i l'arbre.
VS producte
Tria bé
Deu ser perquè som mediterranis, però de seguida que surt una mica el sol i la temperatura puja un parell de graus, ja ens ve de gust menjar-nos una bona amanida. Aquest mes us donem un cop de mà per triar el millor enciam per a cada ocasió.
És fàcil
Glaçons amb flors, fruita i herbes
Una idea molt fàcil i, sobretot ben original, per refrescar les begudes la temporada d'estiu. Podeu fer els glaçons de mil sabors diferents!
Entrevista
Eli Brown
Aquest escriptor californià que viu en una granja urbana experimental d'Alameda, als Estats Units, ha aconseguit barrejar les aventures pirates amb la cuina en la seva segona novel·la
En xarxa
Webs i aplicacions que us ensenyen com menjar de manera més saludable, i llibres gastronòmics que no poden faltar al vostre prestatge per gaudir de la bona cuina.