
Bo i d'aquí. Plats amb els millors productes de proximitat
7 menús de ben a prop
No hi ha res com aprofitar els productes del territori per crear plats saludables i sostenibles
Catalunya és una terra fèrtil i amb una gran varietat de propostes de primera qualitat úniques pels valors humans i naturals que representen. Des de l'arròs del Delta de l'Ebre fins a la vedella dels Pirineus Catalans, aquesta tardor, us convidem a degustar l'autèntic sabor del quilòmetre zero.
Arròs del Delta de l'Ebre
Un cereal que és (més que) la bomba!
Energètic i sense gluten, l'arròs és un dels aliments més versàtils i agraïts, a la cuina.
- Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat
- Arròs caldós de sípia i coliflor
- Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega
Poma de Girona
Pura atracció
Caieu en la temptació amb la fruita més seductora.
- Amanida de fonoll i poma
- Bunyols de poma amb coulis de xocolata al curri
- Suquet de rap, carbassa, patates, escamarlans i pa d'allioli
Vedella dels Pirineus Catalans
L'opció tradicional i ecològica per als amants de la carn
La raça bruna dels Pirineus és el plat fort d'aquest menú tardorenc ple d'energia.
- El foie...moniato, carbassa i poma
- Jarret de vedella tendral amb bolets i carxofes
- Crep farcida de xocolata i avellana
Pollastre del Prat
L'autèntica pota blava
Redescobriu el plat d'un sabor "de tota la vida".
- Amanida tèbia amb endívies
- Guisat de pollastre amb carxofa
- Flam de formatge amb pebre i romaní
Pera de Lleida
La fruita més divertida
Atreviu-vos amb un entrant, un segon i unes postres que són la pera.
- Caneló de codonyat amb pera i escarola
- Foie fresc a la paella amb pera
- Delícies de cacau amb peres de flor d'hivern
Patates de Prades
En voldreu més!
Les patates són el complement ideal per a tantes propostes culinàries que, si no existissin, haurien d'inventar-les.
- Torrades amb picada d'anxoves, tàperes, ceba, julivert i bitxo
- Patates de costella
- "Macarons" de clementina i de mel i espígol
Tria el teu plat favorit amb productes de DOP i IGP
Voteu la recepta que us agradi més de les 22 que entraran al concurs de www.cuina.cat
Fruita seca
La fruita és un tresor de la naturales: mengeu-ne cada dia, però només un grapat, just la quantitat que us cap al puny tancat de la mà. És ideal prendre'n després de fer esport i és molt adequada per a estudiants, vegetarians, gent gran, nens i persones amb estrenyiment o colesterol. Eviteu, però, la fruita seca fregida i la que porta sal. Trieu l'ecològica!
- Pastís de moniato i avellanes
Iogurt, molt més que unes postres
D'origen turc, aquest lacti fermentat no només és un aliment ideal per acabar un àpat. Salses, amanides, sopes i begudes també se'n poden beneficiar.
- Raviolis de remolatxa farcits d'hummus
- Pollastre Korma
- Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt
- Remolatxa, poma, cogombre i iogurt
Tocats del bolet
Feu volar la imaginació i deixeu que la bogeria micològica conquereixi la vostra cuina!
- Timbal d'arròs de bolets amb xips de carxofa
- Gratinat d'ous amb bolets
- Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo
- Fricandó de bolets de temporada
- Sopa de fredolics i cacauets
- Pollastre estofat amb bolets, vi ranci i fetge de pollastre
- Pastís de bolets
- Pasta cuita amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets
- Torrada de bolets silvestres i ous amb camisa
Menú de mercat
Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels Mercats de Barcelona.
- Barqueta de calamarsons i gambes salades amb all tendre
- Canelons d'espinacs
- Carn amb salsa de castanyes
- Cassoleta de formatge amb raïm
Superquinoa
A l'era dels "superaliments", la quinoa ha arribat per quedar-se. Ara, també, als esmorzars.
- Quinoa matinal
Al vapor!
La cocció més sana i que conserva més bé els elements nutritius dels aliments no ha de ser pas la més avorrida. Us ho demostrem.
- Llenguado al vapor amb crema de pèsols
- Papillota amb samfaina i cuscús
Cuinem amb nens
Us proposem cinc receptes perquè els més petits de la casa se sentin com autèntics xefs per un dia.
- Xampis de la champions
- Tallarines mentideres
- El plat d'en Patufet
- Pizza tutttta fetttttta a casssa
- Torres flamants de xocolata
Cremes de tardor per fer boca
Moniatos, carbasses, castanyes...Aprofitem els productes imprescindibles de la temporada per cuinar cremes delicioses que ens obrin la gana.
- Crema de moniato amb xips de patata violeta i oli d'alfàbrega
- Crema de porros i fonoll
- Crema de castanyes
- Crema de coliflor amb un toc de gingebre
- Crema de carbassa i portobello
- Crema de carbassa, taronja, rom i vainilla
- Crema de carbassa ecològica al comí
- Crema de verdures
Poder cítric
Deixeu que la llima, la llimona i la taronja estimulin la vostra taula i us ajudin a escurçar la durada dels refredats amb el seu alt contingut en vitamina C.
- Cava, ginebra i llima
- Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics
- Endívies i taronja sanguina
- Corball marinat amb cítrics
- Quallada de llimona
Txuletón
Alguns la mengen crua, d'altres la prefereixen poc feta, uns quants la couen al punt, i fins i tot hi ha qui la prefereix molt cuita. Sigueu el grup que sigueu, benviguts al paradís de la carn bovina!
- Rosbif amb carbassa rostida
- Mitjana de bou
- Kefta de vedella amb cuscús
- Bistec tàrtar de vedella
Berenars sans
L'hora de recarregar les piles és un món ple de possibilitats d'allò més saludables. Exploreu-les!
- Coca dolça de flocs
- Minientrepà de brandada de bacallà
- Codonyat
- Cebiche de fruites
- "Chupa chups" de platàn arrebossat amb mel i ametlla
Master class marinats
La tècnica de la marinada transforma la textura de l'aliment, li dóna més gust i, alhora, el conserva per tenir una vida útil més llarga. Generalment, un producte marinat es consumeix cru, però també és popular cuinar-lo després de marinar-lo. Dels seitons en escabetx al cebiche, Carme Ruscalleda ens dóna les pautes per ser els reis dels marinats!
- Orada curada-marinada a la japonesa
All negre
Els cuiners han descobert que no només té valors saludables, sinó també gustatius. El tastem?
- Moll de l'os de vedella amb all negre
- Brandada de bacallà amb all negre i crema de mongetes de Santa Pau
- Calamars amb verduretes i allioli d'all negre
En primera plana
Voleu cuinar la portada de Receptes by CUINA? Atreviu-vos amb aquest arròs fàcil de preparar, saludable i (si ho voleu) amb un punt de picant!
- Arròs amb bacallà, carxofa del Prat i oli d'oliva amb pebre vermell
Deliciosa xocolata
Admetem-ho: un (bon) àpat no s'acaba fins que no arriba la xocolata.
- Bombons de xocolata i taronja
- Coulant de xocolata
- Salsa de xocolata blanca: el pecat de Noè
- "Crumble" de cacau, tofee salat, trufa de xocolata negra i sal
Viatgem a Mèxic
Barroca i exuberant, la seva gastronomia no està feta per a minimalistes.
- "Aguachile molcajeteado" amb flor de Jamaica
- "Tacos" de llagosta
Que no faltin els llegums!
Si a banda de menjar bo, voleu menjar sa, esteu d'enhorabona. Continueu, continueu llegint...
- Cigrons refregits amb botifarra negra
- Cassoleta de cigrons amb pop
- "Chana dhai"
- Estofat de llenties amb calamar
Ramen, l'escudella japonesa
Que no us enganyin, aquesta no és una sopa qualsevol
- Ramen de vieires i albergínies
Grans clàssics!
Arròs amb llet, flam i tiramisú. Tot i que el dolç del nord d'Itàlia, és relativament jove, totes tres són propostes mediterrànies, tradicionals i clàssiques que, aquest mes, Jordi Bordas ha volgut adaptar als gustos i les necessitats més actuals. Postres làcties que, com les fantasies animades, són d'ahir i d'avui!
- Mousse d'arròs amb llet
- Flam de coco amb platàn vegà
- Tiramisú
Fora de carta
Ens passegem per la gastronomia francesa més tradicional a Tierra de Trufa (Barcelona), descobrim quina és la millor pizza de Barcelona a Pappapomodoro , ens entaulem a Masala73 (Barcelona), Els tallers (Siurana), Xiroi Ca la Nuri (Barcelona), La Xarxa (Barcelona), Essence-The Sweet Experience (Barcelona), Haiku tast (Cadaqués), Ándele (Barcelona) i aplaudim iniciatives sostenibles, també, a la cuina.
Taula reservada
No complicar-se la vida, a la cuina, no és tan fàcil
El xef Borja Sánchez trasllada al seu poble, Esparraguera, l'estil de l'antic Àtica, de Sants.
Postal gastronòmica
Mar i muntanya a la gal·lesa
Cardiff és una ciutat portuària que exerceix de capital d'un principat muntanyós. Punt de trobada de cultures i nacionalitats diverses, avui viu una revolució culinària.
Bojos pel formatge
Si encara no n'esteu, aquests experts us hi tornaran! Descobriu amb cinc apassionats d'aquest lacti què té aquest producte que ja no només fa perdre el cap als francesos.
Gastropistes
País d'escudella
El plat favorit dels catalans no només es menja a les cases per Nadal. També el podeu degustar, els mesos de fred, en molts restaurants del territori. Aquí teniu una tria d'establiments on podreu escalfar-vos amb una bona escudella!
Tant de gust
A peu de sender
La cort del Montseny elabora melmelades, gelees i confitures amb fruites i verdures conreades al massís.
Botiga
Olla barrejada de nens i gastronomia
De receptes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i d'altres aventures. La llibreria "Pebre Negre", del barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.
Decàleg
Llenties
El llegum rei
Un refrany popular en castellà diu que "las lentejas, las tomas o las dejas", però sembla ser que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories.
Calendari
Tardor
Agafeu el cistell i el ganivet, calceu-vos les botes i sortiu a caçar bolets amb nosaltres!
Vs producte
Tria bé!
La fruita prohibida, que va temptar Eva i no va poder resistir la Blancaneu, és al rebost de totes les cases. Però, quina és la millor poma per a cada ocasió? Aquesta tardor, enfrontem dues de les varietats més consumides en una batalla que també és de colors.
És fàcil!!!
Centre de taula comestible
Formeu una corona amb pasta grega, herbes aromàtiques i flors, deliciosa i decorativa, per arrodonir els àpats festius.
Entrevista
José Pizarro
De protètic dental a un dels cuiners més influents del Regne Unit. Aquest extremeny és un dels ambaixadors més importants de la cuina espanyola i acaba de publicar un llibre de cuina d'Euskadi.
En xarxa
Si voleu descobrir botigues en línia pràctiques i diferents, passar una estona llegint i descobrint noves receptes o trobar el restaurant que voleu, aquí teniu les millors idees!