
Cuida't. Més de 70 receptes saludables per a aquesta primavera
Posa't a to amb 7 menús
Set ocasions especials per cuidar-vos! Us ajudem a planificar set àpats amb imaginació i bons aliments
Si esteu pensant a adoptar un estil de vida més saludable i no sabeu per on començar, us ajudem a fer el primer pas amb aquestes idees de menús sans i lleugers per a set ocasions ben diferents. Aquestes set combinacions de primers, segons i postres contenen tots els nutrients que necessiteu, i són plats divertits, multicolors, senzills, lleugers, equilibrats i, el més important, us estalviaran maldecaps a l'hora de planificar els àpats cada dia.
Menú viatges
Ingredients d'arreu del món es donen la mà amb productes de l'hort mediterrani, des de les espècies orientals fins a l'oli d'oliva:
- Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà
- Pollastre amb llima i espècies
- Sopa freda de crítics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva
Passió pels llegums!
Una combinació lleugera, equilibrada i sofisticada amb productes bàsics del rebost: llenties, bacallà i herbes.
- Amanida de llenties
- Bacallà al vapor de sal i herbes fresques
- Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres
Un menú deconstruit
Qui diu que les maduixes no poden ser un entrant fantàstic i que el gaspatxo no funciona com a postres? Hem capgirat el menú tradicional i el resultat no pot ser més bo.
- Gaspatxo vermell
- Presa ibèrica amb maduixes amb balsàmic d'alfàbrega i pebres
- Quetzalcóalt: trufes de llavors i espècies
De l'hort al plat
Aprofitem les fruites i verdures de temporada per crear un menú equilibrat i elegant, que incorpora un toc de marisc.
- Amanida mediterrània fresca i crocant
- Ous a la marinera
- Préssecs salats al vi dolç
Equilibrat i vitamínic
Un entrant molt lleuger i unes postres senzilles a base de fruita compensen la contundència d'un entrecot d'escàndol.
- Envinagrats o "pickles"
- Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives
- Amanida de fruites fresques
Visca la pasta!
Un plat de pasta original amb musclos i safrà combina a la perfecció amb una amanida senzilla, en què destaca la vinagreta i unes postres suaus.
- Amanida de fulles amb barreja de brots i vinagreta de fruita seca
- Pasta negra amb musclos i crema de safrà
- Sorbet de meló i ginebre
Un dia és un dia
La llagosta és la protagonista indiscutible d'aquest homenatge gastronòmic, amb un primer discret i efectiu, i unes postres elaborades, perfectes per a un dia especial
- Fulles de remolatxa fresca amb arròs i vinagre
- Llagosta al forn
- Pastís de gelat de mango
Ho sabies?
Aspectes que hem de tenir en compte per fer la nostra cuina un lloc millor i més sostenible
Pica sa
Prenent una copa de vi o un còctel, al vespre o a l'hora del vermut. Qualsevol moment és fantàstic per picar alguns d'aquests "snacks" sofisticats i saludables!
- Salsa grega amb quefir
- Tomàquets al pesto
- Cucurutxos de remolatxa a la crema de llimona
- Guacamole amb palets d'hortalisses
- Xips de col
- "Patacones" amb salsa
Ous
L'ou recupera la bona fama. Durant molt de temps se'n va limitar la ingesta, ja que es relacionava amb el colesterol. Els estudis demostren que no és cert.
- Ou a baixa temperatura amb crema fumada de fonoll i flors de l'hort
Espàrrecs. Blancs vs. Verds
Els espàrrecs blancs i verds són de la mateixa varietat i neixen de la mateixa planta. Proveu aquests plats amb espàrrecs:
- Espàrrecs blancs amb escuma de maionesa
- Rissoto d'espàrrecs verds amb secret ibèric a la planxa
- Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs
- Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs
- Espàrrecs saltats amb pernil d'ànec, formatge blau i ou
- Sopa cremosa de primavera
A la graella! Volta i volta
Ni és avorrida ni és insípida. La cuina a la graella és saludable, nutritiva i, per què no, sofisticada.
- Salmó amb fonoll
- Graellada de marisc
- Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu
- Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta de llima-llimona
- Verdures amb allioli d'ametlla
- Pinya a la planxa cremada al rom i granissat de menta i coco
Sucs energètics
Una base de verdura de temporada combinada amb una o dues fruites i algun "topping" exòtic. Aquestes receptes ens carregaran les piles i seran una injecció d'energia física i mental:
- Tònic antioxidant
- Green vital
- Pinya thai
- Sunrise
Berenars per recarregar-se
Dues receptes per recuperar energia a mitja tarda
- "Flapjacks" de mel i orellanes
- Llaminadures naturals deshidratades
3 amanides diferents
Només heu d'obrir la nevera, deixar volar la imaginació i crear amanides tan delicioses com aquestes.
- Xopet d'amanida de crudités
- Amanida de favetes amb formatge grec i sorbet de mojito
- Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar
Sopes fredes, més enllà del gaspatxo
De diferents colors i textures, són ideals, a la primavera!
No dubteu en provar les sopes fredes que us recomanem!
- Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans
- Sopa freda de meló amb iogurt grec
- Gaspatxo groc
Menú (no només) per a vegetarians
Qui va dir que una alimentació a base de verdures era avorrida? Et demostrem tot el contrari amb aquest menú NO només agradarà als vegetarians.
- Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues
- Albergínies farcides amb samfaina
- Truita de carbassó
- Espaguetis amb all negre i tomàquet negre
- Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima-llimona
- Maduixots amb llet de romaní i aranja
- Gelats de pal de meló i gerds
Herbes mediterrànies
Eren - i ho sabeu, malgrat que us ho volien amagar- el secret de les receptes de les nostres àvies. Avui us les redescobrim, perquè aquestes plantes que ens regalen els nostres boscos, no només aporten sabor als plats, sinó que també ens ajuden a cuinar de manera sana i equilibrada. Descobriu quines heu de tenir sempre més a l'abast i quines us sorprendran més. Convertiu-vos en botànics dels fogons!
- Cuixa de xai amb menta i julivert
- Gofra amb gelat d'alfàbrega
- Broqueta de gamba de palamós escalivada amb herbes aromàtiques
Cru
Tatakis, tàrtars, cebiches...La cuina crua té moltes possibilitats i ens permet gaudir de tots els nutrients i els sabors dels aliments.
- Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi
- Cebiche de gambes amb llet de coco
- Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes i germinats
- Tàrtar de vieira sobre crema d'alvocat
- Carpaccio de bacallà
Food balls
Alguna cosa tenen les esferes, que ens atrauen. La pilota de futbol aixeca passions i les boles de menjar sempre tenen l'èxit assegurat, a taula.
- Mandonguilles de cigrons i formatge
- Mandonguilles de peix
- Mandonguilles de pollastre al curri
En primera plana
Voleu cuinar la primera plana de RECEPTES BY CUINA? Aquí mateix trobareu la recepta d'aquesta amanida fàcil i sana!
- Amanida de cogombre, raves i flors
Flower power
No només donen vida i llum a la llar. Les flors decoren plats...i es mengen!
- Calamar amb crisantems
- Macedònia d'estiu
- Raviolis d'orquídies
Master classe estèvia
Si les plantes tinguessin superherois, l'stevia rebaudiana seria la superplanta dels edulcorants. Té un poder per endolcir 300 vegades més gran que el sucre, però, a més, té molts beneficis medicinals. Preneu-ne les fulles fresques, en infusió o en melmelades i xocolates preparades. Ei, i també la podeu conrear a casa!
- Pastís de taronja
Endolceix-te!
Podeu triar una d'aquestes alternatives al sucre blanc tradicional per donar un toc dolç als plats i, per què no?, també a la vostra vida.
Fruits vermells
Saludables, silvestres i plens de color!
Quan comença el bon temps, es converteixen en el secret més ben guardat del bosc. Gerds, nabius, móres, maduixes...Unes delicadeses llamineres que us permetran elaborar unes postres ben llampants -com aquestes que proposa Jordi Bordas- i, a més, amb propietats antioxidants.
- Gelats de pal de nabius
- Gotet de llet d'ametlles i gerds
- Sablé de maduixa
Fora de carta
Passegem pels racons més deliciosos del barri Vell de Girona, descobrim on fan la pasta fresca més bona, ens entaulem a l'AQ de Tarragona, a The Hip fish (Barcelona), a Barraca (Barcelona), a Windsor (Barcelona), a El Chigre (Barcelona), a El Señorito (Barcelona) i anem al Honey Festival i a la mostra Làctium de Vic.
Taula reservada
Del menú degustació a les tapes: el nou AQ
El restaurant tarragoní emprèn un rumb més popular. Redescobrir-lo val la pena!
Postal gastronòmica
Quan la llum fa venir gana
Poques ciutats tenen una llum tan característica com Lisboa, però el que enlluerna és la riquesa gastronòmica. Ens ho explica Àlex Tarradellas, que fa nou anys que hi viu.
Pasta fresca
Que tremolin els italians!
La pasta fresca de qualitat ja no és una exclusiva dels nostres veïns del Mediterrani i ja no ens cal agafar un avió o conduir hores i hores per comprar-ne. A Manresa, a Vilafranca del Penedès, a Badalona i a Barcelona hem descobert quatre llocs on tothom que no pugui resistir-se a un bon plat de pasta podrà satisfer el capritx sense haver d'aprendre italià.
Gastropistes
Deu tastos a Girona
Mai no falten motius per tornar a menjar a la ciutat de l'Onyar. Podríem recomanar-vos que us entauléssiu a algun dels seus restaurants estrellats, però aquest cop us descobrim deu racons del barri Vell a l'abast de tothom.
Tant de gust
Peix de custòdia
Submón promou el consum de peix de proximitat amb la pesca artesana a la zona dels canons del Maresme.
Decàleg
Xai. Carn de primera
Tot i que mengem tot l'any, el xai és un producte de temporada i, per tant, la carn més melosa la tastareu amb l'arribada dels primers dies de bonança. Ideal per menjar en barbacoes a l'aire lliure! I com passa amb la carn de porc, en podreu aprofitar totes les parts.
Botiga
Botifarra de la bona, a l'Empordà
Botifarra cuita catalana, de perol, d'ou, de fetge o de cap, sense colorants ni conservants, només amb la millor carn, sal i pebre. Quan tasteu qualsevol d'aquests productes notareu l'artesania i l'exquisidesa a cada mossegada i de ben segur que necessitareu repetir!
Calendari de primavera
La temporada de més colors, grocs, taronges, vermells, verds...a primavera trobareu tots els productes acolorits
Vs producte
Tria bé!
No sabem si La Trinca tenia raó quan deia que l'home ve de la patata, però sí sabem que triar la patata adequada per a cada ocasió no és tan fàcil com pot semblar. Enfrontem la Red Pontiac i la Kennebec en un duel per convertir-se en la patata reina.
És fàcil!!!
Per tallar formatge com abans
Deixeu-vos de ganivets i estris estranys. Amb una corda d'acer i una mica de fusta, sereu els reis de la taula.
Entrevista
Christian Escribà
Ha convertit el seu ofici en una passió -o viceversa- i ara es proposa transmetre-la als més petits en un llibre on recull receptes per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys.
En xarxa
Per estar al dia, per llegir-nos a tot arreu o per aprendre més de cuina, aquí teniu les aplicacions, els llibres i les xarxes imprescindibles
Basar deli
Trieu i remeneu!
Us presentem una selecció de novetats que, si sou uns "foddies" tal com cal, us cridaran l'atenció sí o sí. I estem convençuts que més d'una acabarà a la vostra cuina!