Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada del número 1 del Receptes by CUINA
Receptes by Cuina núm. 1. Primavera 2017

Cuida't. Més de 70 receptes saludables per a aquesta primavera

En aquest número

Posa't a to amb 7 menús

Set ocasions especials per cuidar-vos! Us ajudem a planificar set àpats amb imaginació i bons aliments

Si esteu pensant a adoptar un estil de vida més saludable i no sabeu per on començar, us ajudem a fer el primer pas amb aquestes idees de menús sans i lleugers per a set ocasions ben diferents. Aquestes set combinacions de primers, segons i postres contenen tots els nutrients que necessiteu, i són plats divertits, multicolors, senzills, lleugers, equilibrats i, el més important, us estalviaran maldecaps a l'hora de planificar els àpats cada dia.

Menú viatges

Ingredients d'arreu del món es donen la mà amb productes de l'hort mediterrani, des de les espècies orientals fins a l'oli d'oliva:

  • Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà
  • Pollastre amb llima i espècies
  • Sopa freda de crítics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva

 

Passió pels llegums!

Una combinació lleugera, equilibrada i sofisticada amb productes bàsics del rebost: llenties, bacallà i herbes.

  • Amanida de llenties
  • Bacallà al vapor de sal i herbes fresques
  • Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres

Un menú deconstruit

Qui diu que les maduixes no poden ser un entrant fantàstic i que el gaspatxo no funciona com a postres? Hem capgirat el menú tradicional i el resultat no pot ser més bo.

  • Gaspatxo vermell
  • Presa ibèrica amb maduixes amb balsàmic d'alfàbrega i pebres
  • Quetzalcóalt: trufes de llavors i espècies

De l'hort al plat

Aprofitem les fruites i verdures de temporada per crear un menú equilibrat i elegant, que incorpora un toc de marisc.

  • Amanida mediterrània fresca i crocant
  • Ous a la marinera
  • Préssecs salats al vi dolç

Equilibrat i vitamínic

Un entrant molt lleuger i unes postres senzilles a base de fruita compensen la contundència d'un entrecot d'escàndol.

  • Envinagrats o "pickles"
  • Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives
  • Amanida de fruites fresques

 

Visca la pasta!

Un plat de pasta original amb musclos i safrà combina a la perfecció amb una amanida senzilla, en què destaca la vinagreta i unes postres suaus.

  • Amanida de fulles amb barreja de brots i vinagreta de fruita seca
  • Pasta negra amb musclos i crema de safrà
  • Sorbet de meló i ginebre

Un dia és un dia

La llagosta és la protagonista indiscutible d'aquest homenatge gastronòmic, amb un primer discret i efectiu, i unes postres elaborades, perfectes per a un dia especial

  • Fulles de remolatxa fresca amb arròs i vinagre
  • Llagosta al forn
  • Pastís de gelat de mango

Ho sabies?

Aspectes que hem de tenir en compte per fer la nostra cuina un lloc millor i més sostenible

Pica sa

Prenent una copa de vi o un còctel, al vespre o a l'hora del vermut. Qualsevol moment és fantàstic per picar alguns d'aquests "snacks" sofisticats i saludables!

  • Salsa grega amb quefir
  • Tomàquets al pesto
  • Cucurutxos de remolatxa a la crema de llimona
  • Guacamole amb palets d'hortalisses
  • Xips de col
  • "Patacones" amb salsa

Ous

L'ou recupera la bona fama. Durant molt de temps se'n va limitar la ingesta, ja que es relacionava amb el colesterol. Els estudis demostren que no és cert.

  • Ou a baixa temperatura amb crema fumada de fonoll i flors de l'hort

Text: Núria Coll

Espàrrecs. Blancs vs. Verds

Els espàrrecs blancs i verds són de la mateixa varietat i neixen de la mateixa planta. Proveu aquests plats amb espàrrecs:

  • Espàrrecs blancs amb escuma de maionesa
  • Rissoto d'espàrrecs verds amb secret ibèric a la planxa
  • Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs
  • Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs
  • Espàrrecs saltats amb pernil d'ànec, formatge blau i ou
  • Sopa cremosa de primavera

A la graella! Volta i volta

Ni és avorrida ni és insípida. La cuina a la graella és saludable, nutritiva i, per què no, sofisticada. 

  • Salmó amb fonoll
  • Graellada de marisc
  • Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu
  • Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta de llima-llimona
  • Verdures amb allioli d'ametlla
  • Pinya a la planxa cremada al rom i granissat de menta i coco

Sucs energètics

Una base de verdura de temporada combinada amb una o dues fruites i algun "topping" exòtic. Aquestes receptes ens carregaran les piles i seran una injecció d'energia física i mental:

  • Tònic antioxidant
  • Green vital
  • Pinya thai
  • Sunrise

Text: Paloma Arenós/ Foto: Becky Lawton

Berenars per recarregar-se

Dues receptes per recuperar energia a mitja tarda

  • "Flapjacks" de mel i orellanes
  • Llaminadures naturals deshidratades

3 amanides diferents

Només heu d'obrir la nevera, deixar volar la imaginació i crear amanides tan delicioses com aquestes. 

  • Xopet d'amanida de crudités
  • Amanida de favetes amb formatge grec i sorbet de mojito
  • Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar

Sopes fredes, més enllà del gaspatxo

De diferents colors i textures, són ideals, a la primavera!

No dubteu en provar les sopes fredes que us recomanem!

  • Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans
  • Sopa freda de meló amb iogurt grec
  • Gaspatxo groc

Menú (no només) per a vegetarians

Qui va dir que una alimentació a base de verdures era avorrida? Et demostrem tot el contrari amb aquest menú NO només agradarà als vegetarians.

  • Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues
  • Albergínies farcides amb samfaina
  • Truita de carbassó
  • Espaguetis amb all negre i tomàquet negre
  • Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima-llimona
  • Maduixots amb llet de romaní i aranja
  • Gelats de pal de meló i gerds

Herbes mediterrànies

Eren - i ho sabeu, malgrat que us ho volien amagar- el secret de les receptes de les nostres àvies. Avui us les redescobrim, perquè aquestes plantes que ens regalen els nostres boscos, no només aporten sabor als plats, sinó que també ens ajuden a cuinar de manera sana i equilibrada. Descobriu quines heu de tenir sempre més a l'abast i quines us sorprendran més. Convertiu-vos en botànics dels fogons!

  • Cuixa de xai amb menta i julivert
  • Gofra amb gelat d'alfàbrega
  • Broqueta de gamba de palamós escalivada amb herbes aromàtiques

Text i receptes: Pol Leiva/ Foto: Becky Lawton

Cru

Tatakis, tàrtars, cebiches...La cuina crua té moltes possibilitats i ens permet gaudir de tots els nutrients i els sabors dels aliments. 

  • Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi
  • Cebiche de gambes amb llet de coco
  • Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes i germinats
  • Tàrtar de vieira sobre crema d'alvocat
  • Carpaccio de bacallà

Food balls

Alguna cosa tenen les esferes, que ens atrauen. La pilota de futbol aixeca passions i les boles de menjar sempre tenen l'èxit assegurat, a taula.

  • Mandonguilles de cigrons i formatge
  • Mandonguilles de peix
  • Mandonguilles de pollastre al curri

Text: Ferran Caldés/ Receptes i cuina: Mireia Carbó/ Foto: Enrique Marco

En primera plana

Voleu cuinar la primera plana de RECEPTES BY CUINA? Aquí mateix trobareu la recepta d'aquesta amanida fàcil i sana!

  • Amanida de cogombre, raves i flors

Flower power

No només donen vida i llum a la llar. Les flors decoren plats...i es mengen! 

  • Calamar amb crisantems
  • Macedònia d'estiu
  • Raviolis d'orquídies

Master classe estèvia

Si les plantes tinguessin superherois, l'stevia rebaudiana seria la superplanta dels edulcorants. Té un poder per endolcir 300 vegades més gran que el sucre, però, a més, té molts beneficis medicinals. Preneu-ne les fulles fresques, en infusió o en melmelades i xocolates preparades. Ei, i també la podeu conrear a casa!

  • Pastís de taronja

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda/ Foto: Becky Lawton

Endolceix-te!

Podeu triar una d'aquestes alternatives al sucre blanc tradicional per donar un toc dolç als plats i, per què no?, també a la vostra vida.

Fruits vermells

Saludables, silvestres i plens de color!

Quan comença el bon temps, es converteixen en el secret més ben guardat del bosc. Gerds, nabius, móres, maduixes...Unes delicadeses llamineres que us permetran elaborar unes postres ben llampants -com aquestes que proposa Jordi Bordas- i, a més, amb propietats antioxidants. 

  • Gelats de pal de nabius
  • Gotet de llet d'ametlles i gerds
  • Sablé de maduixa

Recepta: Jordi Bordas/ Foto: Becky Lawton

Fora de carta

Passegem pels racons més deliciosos del barri Vell de Girona, descobrim on fan la pasta fresca més bona, ens entaulem a l'AQ de Tarragona, a The Hip fish (Barcelona), a Barraca (Barcelona), a Windsor (Barcelona), a El Chigre (Barcelona), a El Señorito (Barcelona) i anem al Honey Festival i a la mostra Làctium de Vic.

Taula reservada

Del menú degustació a les tapes: el nou AQ

El restaurant tarragoní emprèn un rumb més popular. Redescobrir-lo val la pena!

Text: Josep Sucarrats/ Foto: Rafel López-Monné

Postal gastronòmica

Quan la llum fa venir gana

Poques ciutats tenen una llum tan característica com Lisboa, però el que enlluerna és la riquesa gastronòmica. Ens ho explica Àlex Tarradellas, que fa nou anys que hi viu.

Text i foto: Àlex Tarradellas

Pasta fresca

Que tremolin els italians!

La pasta fresca de qualitat ja no és una exclusiva dels nostres veïns del Mediterrani i ja no ens cal agafar un avió o conduir hores i hores per comprar-ne. A Manresa, a Vilafranca del Penedès, a Badalona i a Barcelona hem descobert quatre llocs on tothom que no pugui resistir-se a un bon plat de pasta podrà satisfer el capritx sense haver d'aprendre italià.

Text: Ferran Caldès/ Foto: Mariona Villavieja

Gastropistes

Deu tastos a Girona

Mai no falten motius per tornar a menjar a la ciutat de l'Onyar. Podríem recomanar-vos que us entauléssiu a algun dels seus restaurants estrellats, però aquest cop us descobrim deu racons del barri Vell a l'abast de tothom.

Text: Ferran Caldès/ Il·lustració: Nik Nieves

Tant de gust

Peix de custòdia

Submón promou el consum de peix de proximitat amb la pesca artesana a la zona dels canons del Maresme.

Text: Ferran Caldès/ Foto: Enrique Marco

Decàleg

Xai. Carn de primera

Tot i que mengem tot l'any, el xai és un producte de temporada i, per tant, la carn més melosa la tastareu amb l'arribada dels primers dies de bonança. Ideal per menjar en barbacoes a l'aire lliure! I com passa amb la carn de porc, en podreu aprofitar totes les parts.

Text: David Caballero/ Foto: Anna Garcia Frigola

Botiga

Botifarra de la bona, a l'Empordà

Botifarra cuita catalana, de perol, d'ou, de fetge o de cap, sense colorants ni conservants, només amb la millor carn, sal i pebre. Quan tasteu qualsevol d'aquests productes notareu l'artesania i l'exquisidesa a cada mossegada i de ben segur que necessitareu repetir!

Text: Helena Sànchez/ Foto: Xevi F. Güell

Calendari de primavera

La temporada de més colors, grocs, taronges, vermells, verds...a primavera trobareu tots els productes acolorits

Vs producte

Tria bé!

No sabem si La Trinca tenia raó quan deia que l'home ve de la patata, però sí sabem que triar la patata adequada per a cada ocasió no és tan fàcil com pot semblar. Enfrontem la Red Pontiac i la Kennebec en un duel per convertir-se en la patata reina.

Text: Ferran Caldès/ Foto: Thinkstock

És fàcil!!!

Per tallar formatge com abans

Deixeu-vos de ganivets i estris estranys. Amb una corda d'acer i una mica de fusta, sereu els reis de la taula.

Foto: Becky Lawton

Entrevista

Christian Escribà

Ha convertit el seu ofici en una passió -o viceversa- i ara es proposa transmetre-la als més petits en un llibre on recull receptes per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys.

Text: Ferran Caldès/ Foto: Carles Allende

En xarxa

Per estar al dia, per llegir-nos a tot arreu o per aprendre més de cuina, aquí teniu les aplicacions, els llibres i les xarxes imprescindibles

Basar deli

Trieu i remeneu!

Us presentem una selecció de novetats que, si sou uns "foddies" tal com cal, us cridaran l'atenció sí o sí. I estem convençuts que més d'una acabarà a la vostra cuina!

Receptes

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Pollastre amb llima i espècies

Sopa freda de crítics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva

Amanida de llenties

Bacallà al vapor de sal i herbes fresques

Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres

Gaspatxo vermell

Presa ibèrica amb maduixes amb balsàmic d'alfàbrega i pebres

Quetzalcóalt: trufes de llavors i espècies

Amanida mediterrània fresca i crocant

Ous a la marinera

Préssecs salats al vi dolç

Envinagrats o "pickles"

Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives

Amanida de fruites fresques

Amanida de fulles amb barreja de brots i vinagreta de fruita seca

Pasta negra amb musclos i crema de safrà

Sorbet de meló i ginebre

Fulles de remolatxa fresca amb arròs i vinagre

Llagosta al forn

Pastís de gelat de mango

Salsa grega amb quefir

Tomàquets al pesto

Cucurutxos de remolatxa a la crema de llimona

Guacamole amb palets d'hortalisses

Xips de col

"Patacones" amb salsa

Ou a baixa temperatura amb crema fumada de fonoll i flors de l'hort

Espàrrecs blancs amb escuma de maionesa

Rissoto d'espàrrecs verds amb secret ibèric a la planxa

Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs

Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs

Espàrrecs saltats amb pernil d'ànec, formatge blau i ou

Sopa cremosa de primavera

Salmó amb fonoll

Graellada de marisc

Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta de llima-llimona

Verdures amb allioli d'atmella

Pinya a la planxa cremada al rom i granissat de menta i coco

Tònic antioxidant

Green vital

Pinya thai

Sunrise

"Flapjacks" de mel i orellanes

Llaminadures naturals deshidratades

Xopet d'amanida de crudités

Amanida de favetes amb formatge grec i sorbet de mojito

Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar

Gaspatxo de síndria, granissat d’alfàbrega i escamarlans

Sopa freda de meló amb iogurt grec

Gaspatxo groc

Rotlles de paper d’arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Albergínies farcides amb samfaina

Truita de carbassó

Espaguetis amb all negre i tomàquet negre

Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima-llimona

Maduixots amb llet de romaní i aranja

Gelats de pal de meló i gerds

Cuixa de xai amb menta i julivert

Gofra amb gelat d'alfàbrega

Broqueta de gamba de palamós escalivada amb herbes aromàtiques

Tataki de tonyina amb Bloody Mary tebi

Cebiche de gambes amb llet de coco

Carpacció de presa ibèrica amb maduixes i germinats

Tàrtar de vieira sobre crema d'alvocat

Carpaccio de bacallà

Mandonguilles de cigrons i formatge

Mandonguilles de peix

Mandonguilles de pollastre al curri

Amanida de cogombre, raves i flors

Calamar amb crisantems

Macedònia d'estiu

Raviolis d'orquídies

Pastís de taronja

Gelats de pal de nabius

Gotet de llet d'ametlles i gerds

Sablé de maduixa

Últims números publicats
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: