Esclat de sabor! El bo i millor de la primavera arriba a taula
7 menús per degustar la nova estació
Primavera a taula
L’esclat d’aquesta estació també arriba al plat i les receptes s’omplen de nous colors i sabors
- Crema de carbassó
- Faves amb cloïsses
- Rotlles de pèsols i formatge
- Amanida de tubercles i gambes
- Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd
- Amanida de pèsols i alls tendres
- Sopa de faves i pèsols
- Espaguetis de cogombre
- Croquetes de pèsols amb fulles verdes
- Gaspatxo de cireres
- Carpacció de presa ibèrica amb maduixes
- Pastís de iogurt amb maduixa
- Amanida de primavera
- Llobarro fumat amb germinats
- Crep de carbassa, alvocat i germinats
- Préssecs al vi amb formatge i 'crumble' d'ametlla
- Postres de pruna
- Gelats de fruita i llavors de xia
- Risotto amb bolets i espàrrecs
- 'Linguine' amb carreretes i verdures primaverals
- Ou en cocota amb bolets de primavera i tòfona negra
Ho sabies?
Les receptes que més us agraden es poden cuinar de manera més lleugera i saludable. Us expliquem com.
Gluten free
La demanda creixent d’opcions sense gluten (sobretot, pa i pasta) també està fent augmentar l’oferta d’aquest tipus d’aliments.
- 'Japche' (fideus de moniato saltats)
Receptes per a 'singles'
Val la pena cuinar ni que sigui per a un, i sobretot si és per a tu.
- Mongeta tendra a la carbonara
- Sopa de llenties amb comí
- 'Mollete' de truita de carxofes
- Magdalenes d'espècies i mel
Pasta
Èxit assegurat
Mamma mia! Què faríem sense aquest ingredient, que ens ho posa tan fàcil a la cuina i té possibilitats gairebé infinites?
- Espaguetis amb faves i musclos
- Pasta al pesto
- Canelons de tempeh, bolets i figues seques
- Salsa de tomàquet 'pachino' amb calamars i ametlles
- Salsa amb verdures, llobarro i safrà
- Tallarines amb tomàquets rostits, recuit de cabra i olives
- Fideuada vegetal
- Pasta curta amb salsa de brou de carn, foie gras i bolets
Menú de mercat
Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos que hem trobat a les parades dels mercats
- Verat en escabetx amb bolets i verdures
- 'Kebe' o mandonguilles de xai
- Risotto de primavera
- Postres de merenga, bescuit de gerds i maduixes
Què podeu sopar per dormir millor?
Sopar qualsevol cosa per manca de temps o per peresa pot dificultar el son. Us donem algunes idees per a un sopar sa, lleuger i que us ajudi a dormir més i millor.
Cuidar-se cada dia bevent cinc nous
Podeu gaudir de tots els beneficis de les nous en un got gràcies a la beguda de nous Borges Natura, amb un alt contingut en omega-3, baixa en greixos saturats i baixa en sal i sodi. Una manera saludable d’esmorzar, berenar i preparar receptes dolces i salades!
- Batuts amb beguda de nous
- Brownie vegà
Sense fogons
Propostes per menjar bé si no us agrada o no teniu temps per cuinar
- Sopa de iogurt i cogombre
- Canapès d'alvocat i ous de salmó
- Bleda vermella, formatge feta i maduixes
- 'Piadina de mascarpone amb magno i taronja
- Timbal de carpaccio de bacallà i amanida de mongetes blanques
Calçots, calçots, calçots
Per a llepafils
En ple hivern, Catalunya sembla una reserva índia. Hi ha fogueres arreu i colles de gent que vénen de lluny seguint-ne els senyals. És la temporada dels calçots! Un ritual gastronòmic únic al món on el que es cou és una ceba delicada i gustosa.
- Amanida amb taronges, fonoll, calçots i olivda
- Risotto amb calçots i remolatxa al caliu
- Coca de calçots caramel·litzats amb tomàquets secs i bacallà
- Canelons de calçots i beixamel de romesco
Herbes aromàtiques
Propostes amb un extra de sabor
Un gust més suau, una aroma anisada...Les herbes aromàtiques es fan servir per aromatitzar, però també us ajudaran a cuinar de manera més sana
- Bacallà al vapor de sal i herbes fresques
- Pa de pizza amb verdures i escalivada
- Llenguado, patata violeta i suquet de marialluïsa
- Entrecot de bou amb patates ratte amb sal i mantega d'olives
- Fruita amb alfàbrega
Truites
De patates —amb ceba o sense—, a la francesa, de verdures, de carxofes, de bacallà, amb suc, de xoriço i, fins i tot, de xocolata. Les truites tenen un món propi a la cuina, però el seu secret és de domini públic: la qualitat dels ous. Us animem a fer de cada truita un plat sorpresa!
- Truita de cabrales, patata violeta i ceba caramel·litzada
- Truita de patates botifarra negra i bacó
- Truita de xocolata i melmelada de taronja amarga
- Truita d'albergínia, ceba i menta
En primera plana
Voleu cuinar la portada de ‘Receptes by CUINA’? Aquí la teniu. Aquest bol és una recepta completa i equilibrada; tot un àpat en un únic plat.
- 'Magic veggie bowl'
Master class
Secrets de la tempura
Hi ha tres tècniques bàsiques de fregir per protegir el producte: arrebossat, pasta per fregir i tempura. Carme Ruscalleda ens parla d’aquesta última.
- Tempures de colors
Com fer que els petits (i no tan petits) mengin més fruita
És boníssima, però costa que els nens en mengin i també els grans... perquè els fa mandra pelar-la! A aquestes receptes ningú no s’hi podrà resistir.
- Gaspatxo groc
- Plàtan gelat amb xocolata
- Pizza de botifarra i albercocs
De tàper: no només a la feina
Propostes sanes, saboroses i econòmiques per menjar a l’aire lliure i gaudir del bon temps.
- Pollastre arrebossat amb sofregit de mongetes tendres
- Salmó marinat amb patates i cogombrets
- Arròs de carmanyola
- Pasta, albergínia i olives negres
Pastisseria feta a casa
Ens apassiona la pastisseria feta a casa i a vosaltres també, segur, per això us convidem a descobrir el pastisser que porteu a dins!
- Brioix amb mousse de xocolata
Dolç i sa
Roses, dracs i dolços
Dracs de pistatxo i trufes de rosa. El nostre pastisser celebra el seu sant —felicitats!— i el del patró de Catalunya amb tres postres que ens enamoren. Tres receptes per descobrir i, sobretot, tastar el vessant més dolç d’aquesta diada. Aquest any, a més de llibres i flors, intercanvieu postres originals amb qui més estimeu!
- Melmelada de maduixa i roses
- Trufes de gerds i rosa
- Un drac al plat
Brunch
Ni 'breakfast' ni 'lunch': si el cap de setmana us aixequeu tard, el millor és fer dos àpats en un. Se'n diu 'brunch'.
- Peres al blau
- Bunyols de carbassó
- Pizza feta a casa
- Pastissets de blat de moro i porros
Carxofa: les últimes de la temporada
Lleugeres i molt saboroses, amb el canvi d’estació s’acaben. Abans que passi, gaudiu-ne al màxim.
- Truitetes de carxofes i botifarra de perol
- Vol-au-vent amb crema de carxofa i tête de moine
- Broqueta de verat, all tendre i carxofa amb salsa de soja i llima
- Tempura de carxofa
Fora de carta
Hi ha establiments que fan anys i d’altres que tot just comencen... Ens entaulem a tots! A més, anem al Mercat d’Escapades i a la festa de la gastronomia Alícia’t. Us hi apunteu?
'Bars-à-vins' que cal conèixer
Una tria d'establiments d'arreu del país on descobrir grans vins
N’hi ha que han obert fa poc, n’hi ha de tota la vida i n’hi ha que encara no havien sortit a la nostra revista (i ja tocava que us en parléssim). Tots ens han sorprès amb tastos inesperats que ara volem compartir.
Postal gastronòmica
Entre modes i tradicions
París gurmet: des dels restaurants més clàssics i selectes fins a les últimes tendències culinàries, l’oferta gastronòmica de la Ciutat de la Llum és gairebé infinita.
Gastropistes
Entre dos pans
No es tracta només de posar qualsevol cosa entre dues llesques. Fer un bon entrepà requereix triar un bon pa i combinar els ingredients amb gràcia perquè el resultat sigui ben bo. En aquests deu llocs els fan com cal.
Tant de gust
Mandarines i alvocats
A La Calafa, a Alcanar, conreen varietats antigues de cítrics i fruites subtropicals en una finca petita.
L'adreça
Productes del camp al cistell
MengemBages és l’espai comú entre productors del Bages i els consumidors que busquen aliments de proximitat, frescos i ecològics. Són conscients de la diversitat productiva de la comarca i n’aprofiten la riquesa de l’horta, la granja, la vinya i els forns de pa.
Decàleg
Llenties
El llegum rei
Un refrany popular en castellà diu que "las lentejas, o las tomas o las dejas", però sembla que tothom les vol, perquè són el llegum més consumit. I, amb raó, ja que ofereixen un ampli ventall de possibilitats culinàries, són riques en proteïnes i baixes en calories.
Calendari
Abril
Abans, estava reservat gairebé exclusivament a la Quaresma, però es pot cuinar de mil maneres i això el fa protagonista de molts altres plats!
VS producte
Tria bé
No serveixen només per donar color als plats. Les herbes aromàtiques aporten una cosa molt important per a qualsevol recepta: aroma. Aquest mes, posem cara a cara l’herba preferida dels catalans i la que més es fa servir als països escandinaus. Quina és la millor?
És fàcil
Glopets de roses
Una proposta decorativa i floral, ara que ha arribat la primavera, per aprofitar els gotets de galeta que us han sobrat de les postres.
Entrevista
Jean-Crhistian Jury
Al restaurant La Mano Verde, de Berlín, aquest cuiner francès es va convertir en un dels gurus del veganisme a escala mundial. En aquest llibre recull 450 receptes d’arreu del planeta.
En xarxa
Webs i aplicacions que us ensenyen com menjar de manera salusable, i llibres gastronòmics que no poden faltar al vostre prestatge per gaudir de la bona cuina.