Sabors de la terra. La tardor torna a taula
7 menús de tornada amb molt de gust
Per poder fer front al fred que arriba
Per començar amb bon peu i molta energia la nova estació, us proposem tastar tots els productes de tardor amb receptes que hem agrupat en set temes destacats.
- Colors de tardor: carbassa, codony, magrana, castanyes...
- Baixen les temperatures. Receptes per fer passar el fred.
- Bolets. En receptes sorprenents.
- Figues. Corre que ja arriben i de seguida s'acaben.
- Festival de sopes. Qui diu que la sopa ha de portar fideus?
- Bacallà. Aquest peix ens té el cor robat. I a vosaltres?
- Moniato. Cuineu-lo tant com vulgueu.
Ho sabies?
De cru a cuit i de fred a calent
A la tornada de vacances, aprofiteu per revisar els hàbits i ompliu el rebost de productes saludables.
'Ecològic' vol dir sa?
L'afirmació és certa, però no en tots els casos
A la planxa!
Tornar a la rutina de les vacances no és fàcil, però fem que a la cuina sí que ho sigui amb receptes senzilles i molt lleugeres
El sopar dels xarel·los
La varietat insígnia de la DO Penedès dóna fruit a vins lleugers, suaus i equilibrats. Us expliquem amb què maridar-los
Menú de mercat
Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos de temporada
Creps irresistibles
En triangles, enrotllades com si fossin canelons, una a sobre de l'altra, com en un pastís de milfulls, dolces o salades…
En primera plana
Cuinem la recepta de portada, una crema de coliflor amb bolets!
Gluten free
Cada vegada hi ha més productes i de més qualitat lliures de gluten. Us donem propostes per a cuinar-los
Txuletón
Crua, d'altres poc feta, al punt o molt cuita; benvinguts al paradís de la carn
Olives
D'aquí poc arriba el temps de collir-les, però abans que es transformin en oli, les podeu incloure en algunes receptes
Les receptes de les mares i de les àvies
Qui no recorda la sopa de la mare o les croquetes de l'àvia? Preneu nota, us expliquem com preparar alguns dels plats més tradicionals
Master class
Gelatines vegetals
Les gelatines tenen molts usos, a la cuina, i, a més, n'hi ha de molts tipus. Us expliquem com fer servir les d'origen vegetal
Pollastre
Una de les carns més saludables i amb menys greixos és també la protagonistes de plats molt vistosos
El xef a casa
Un arròs amb sofregit de ceba
Pep Nogué cuina amb un lector
Territori galeter
A Catalunya hi ha molta tradició de fer i menjar galetes, i Gemma Clofent ens explica com fer-ne tres de clàssiques
Receptes amb cervesa
Aquesta beguda també es menja! Us diem com i què cuinar amb cervesa
Que no t'agrada què?
Hi ha ingredients que no són gaire populars, però tot depén de com els cuineu. En aquestes receptes us semblaran irresistibles
Fora de carta
Abrera aixeca el porró
Pans d'autor
Quan ja n'hem recuperat molts de tradicionals, ara tastem creacions úniques
Postal gastronòmica
Nepal
El gust per la senzillesa
Gastropistes
Uns àpats de llibre
Deu adreces on combinar literatura i bon menjar
Tant de gust
Cal Putxet
Pastissos i mató
Adreça gormanda
tantdebo.cat
Producte ecològic i local
Decàleg
Raïm
Més enllà del vi
Calendari
Tardor
Sota terra hi passen coses apassionants, com la formació dels tubercles que omplen la cuina a la tardor
Tria bé
Figa o figaflor?
És fàcil
Com fer espelmes de Halloween
Entrevista a Cristina Jolonch
Periodista i autora del llibre 'De carne y hueso'
- Crema de coliflor i bolets
- Crema d’endívies amb pernil
- Crema de moniato amb xips de patata violeta i oli d’alfàbrega
- Sopa de carbassa amb espelta
- Sopa de porros i tòfona
- Amanida d’escarola amb escabetx de pollastre
- Amanida de marisc i mongetes
- Broquetes de carbassa i formatge vegà
- Canapès de nap
- Coca de ceba, bacallà i mel
- Creps farcides de bolets i pernil cuit
- Entrants de tardor
- ‘Minicakes’ de pernil i olives
- Minicarbassó, bolets i crema d’arròs torrat
- Minipebrots verds i vermells
- Musclos al vapor amb cervesa
- Ostres del Delta amb vinagreta de llima i ceba tendra
- Pa d’olives farcit amb provolone i tomàquets rostits
- Parmentier de gambes amb surenys
- Pizzetes de polenta amb tête de moine, tomàquets secs i olives
- Rovellons a la llauna amb fetge gras d’ànec
- Sandvitx d’arròs amb salmó i olives verdes
- Semicuit de foie amb figues i torrades
- Arròs caldós amb espardenyes
- Arròs caldós de senglar
- Arròs de bacallà amb ceps i botifarró negre
- Arròs de calamars
- Arròs de conill amb bolets
- Bistec tàrtar de vedella
- Broquetes de cols de Brussel·les amb cansalada i llom de salmó
- Broqueta moruna de llaminera de porc, moniato fregit i ‘pico de gallo’ amb pinya
- Calamars amb olivada
- Calamars de potera farcits amb cremós de colifor
- Caldereta de rap
- Coca de farina de blat xeixa, ceba confitada i sobrassada
- Cuixes de pollastre al forn amb pomes i castanyes
- Endívies farcides de llonganissa
- Enfilalls de pollastre amb iogurt
- Estofat de senglar
- Estofat de vedella amb cervesa
- ‘Fish & chips’ de bacallà arrebossat amb ‘corn flakes’, iuca fregida i salsa criolla
- Gambes amb bròquil a la mel
- Guisat vegà de tardor
- Kefta de vedella amb cuscús
- Laksa de carbassa amb cigrons cruixents
- Marmitako de bonítol
- Mitjana de bou
- Nyoquis de moniato amb saltat de llenegues
- Pintada amb figues
- Pollastre amb salsa de cacauets
- Pollastre mex
- Pollastre tailandès
- Rosbif amb carbassa rostida
- Rosbif amb crosta d’herbes
- Salmó a la planxa amb verduretes i emulsió de te wulong
- Tabule amb pèsols i broquetes de pollastre marinat
- Tonyina amb cítrics
- Turbot tai a la graella
- Truita de riu amb crosta de festucs i salsa de gorgonzola
- Vieires amb verdures
- Verat empanat
- Ametllats
- Bunyols de gorgonzola
- Carpaccio de pera
- Carquinyolis
- Codonyat
- Crema de castanyes
- Crema de taronja cremada
- Creps amb formatge i gerds
- Creps de maduixes caramel·litzades
- Melindros
- Milfulls de creps
- Panellets de moniato i gerds
- Panellets japonesos
- Plàtans al forn amb fruita seca i xocolata
- Pastís de pomes i mel
- Pastís de xocolata i figues
- Pastís tatin de remolatxa
- Pets de monja
- Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana, festucs i llima
- Coca d’oli
- Galetes amb cervesa i sèsam
- Pa amb xocolata, oli i sal
- Pa de sègol amb i cervesa negra