Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista 'Receptes by CUINA'

'Receptes by CUINA' és una revista trimestral editada pel CUINA

Portada RbC11
Receptes by Cuina núm. 11. Tardor 2019

Sabors de la terra. La tardor torna a taula

En aquest número

7 menús de tornada amb molt de gust

Per poder fer front al fred que arriba

Per començar amb bon peu i molta energia la nova estació, us proposem tastar tots els productes de tardor amb receptes que hem agrupat en set temes destacats. 

  • Colors de tardor: carbassa, codony, magrana, castanyes...
  • Baixen les temperatures. Receptes per fer passar el fred.
  • Bolets. En receptes sorprenents.
  • Figues. Corre que ja arriben i de seguida s'acaben.
  • Festival de sopes. Qui diu que la sopa ha de portar fideus?
  • Bacallà. Aquest peix ens té el cor robat. I a vosaltres?
  • Moniato. Cuineu-lo tant com vulgueu.

Ho sabies?

De cru a cuit i de fred a calent

A la tornada de vacances, aprofiteu per revisar els hàbits i ompliu el rebost de productes saludables.

'Ecològic' vol dir sa?

L'afirmació és certa, però no en tots els casos

Text: Núria Coll

A la planxa!

Tornar a la rutina de les vacances no és fàcil, però fem que a la cuina sí que ho sigui amb receptes senzilles i molt lleugeres

El sopar dels xarel·los

La varietat insígnia de la DO Penedès dóna fruit a vins lleugers, suaus i equilibrats. Us expliquem amb què maridar-los

Menú de mercat

Us presentem un àpat on els protagonistes són els aliments frescos de temporada

Creps irresistibles

En triangles, enrotllades com si fossin canelons, una a sobre de l'altra, com en un pastís de milfulls, dolces o salades…

En primera plana

Cuinem la recepta de portada, una crema de coliflor amb bolets!

Gluten free

Cada vegada hi ha més productes i de més qualitat lliures de gluten. Us donem propostes per a cuinar-los

Txuletón

Crua, d'altres poc feta, al punt o molt cuita; benvinguts al paradís de la carn

Text. Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Olives

D'aquí poc arriba el temps de collir-les, però abans que es transformin en oli, les podeu incloure en algunes receptes

Les receptes de les mares i de les àvies

Qui no recorda la sopa de la mare o les croquetes de l'àvia? Preneu nota, us expliquem com preparar alguns dels plats més tradicionals

Master class

Gelatines vegetals

Les gelatines tenen molts usos, a la cuina, i, a més, n'hi ha de molts tipus. Us expliquem com fer servir les d'origen vegetal

Text: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Pollastre

Una de les carns més saludables i amb menys greixos és també la protagonistes de plats molt vistosos

El xef a casa

Un arròs amb sofregit de ceba

Pep Nogué cuina amb un lector

Recepta: Quim Matas / Foto: Enrique Marco

Territori galeter

A Catalunya hi ha molta tradició de fer i menjar galetes, i Gemma Clofent ens explica com fer-ne tres de clàssiques

Recepta: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Receptes amb cervesa

Aquesta beguda també es menja! Us diem com i què cuinar amb cervesa

Que no t'agrada què?

Hi ha ingredients que no són gaire populars, però tot depén de com els cuineu. En aquestes receptes us semblaran irresistibles

Fora de carta

Abrera aixeca el porró

Pans d'autor

Quan ja n'hem recuperat molts de tradicionals, ara tastem creacions úniques

Text: Ànnia Monreal / Fotos: Enrique Marco

Postal gastronòmica

Nepal

El gust per la senzillesa

Text: Víktor Gabor

Gastropistes

Uns àpats de llibre

Deu adreces on combinar literatura i bon menjar

Text: Ferran Caldés

Tant de gust

Cal Putxet

Pastissos i mató

Adreça gormanda

tantdebo.cat

Producte ecològic i local

Decàleg

Raïm

Més enllà del vi

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Calendari

Tardor

Sota terra hi passen coses apassionants, com la formació dels tubercles que omplen la cuina a la tardor

Tria bé

Figa o figaflor?

Text: Ferran Caldés

És fàcil

Com fer espelmes de Halloween

Foto: Becky Lawton

Entrevista a Cristina Jolonch

Periodista i autora del llibre 'De carne y hueso'

Text: Ferran Caldés / Foto: Xavier Cervera (La Vanguardia)

Receptes
  • Crema de coliflor i bolets
  • Crema d’endívies amb pernil
  • Crema de moniato amb xips de patata violeta i oli d’alfàbrega
  • Sopa de carbassa amb espelta
  • Sopa de porros i tòfona
  • Amanida d’escarola amb escabetx de pollastre
  • Amanida de marisc i mongetes
  • Broquetes de carbassa i formatge vegà
  • Canapès de nap
  • Coca de ceba, bacallà i mel
  • Creps farcides de bolets i pernil cuit
  • Entrants de tardor
  • ‘Minicakes’ de pernil i olives
  • Minicarbassó, bolets i crema d’arròs torrat
  • Minipebrots verds i vermells
  • Musclos al vapor amb cervesa
  • Ostres del Delta amb vinagreta de llima i ceba tendra
  • Pa d’olives farcit amb provolone i tomàquets rostits
  • Parmentier de gambes amb surenys
  • Pizzetes de polenta amb tête de moine, tomàquets secs i olives
  • Rovellons a la llauna amb fetge gras d’ànec
  • Sandvitx d’arròs amb salmó i olives verdes
  • Semicuit de foie amb figues i torrades
  • Arròs caldós amb espardenyes
  • Arròs caldós de senglar
  • Arròs de bacallà amb ceps i botifarró negre
  • Arròs de calamars
  • Arròs de conill amb bolets
  • Bistec tàrtar de vedella
  • Broquetes de cols de Brussel·les amb cansalada i llom de salmó
  • Broqueta moruna de llaminera de porc, moniato fregit i ‘pico de gallo’ amb pinya
  • Calamars amb olivada
  • Calamars de potera farcits amb cremós de colifor
  • Caldereta de rap
  • Coca de farina de blat xeixa, ceba confitada i sobrassada
  • Cuixes de pollastre al forn amb pomes i castanyes
  • Endívies farcides de llonganissa
  • Enfilalls de pollastre amb iogurt
  • Estofat de senglar
  • Estofat de vedella amb cervesa
  • ‘Fish & chips’ de bacallà arrebossat amb ‘corn flakes’, iuca fregida i salsa criolla
  • Gambes amb bròquil a la mel
  • Guisat vegà de tardor
  • Kefta de vedella amb cuscús
  • Laksa de carbassa amb cigrons cruixents
  • Marmitako de bonítol
  • Mitjana de bou
  • Nyoquis de moniato amb saltat de llenegues
  • Pintada amb figues
  • Pollastre amb salsa de cacauets
  • Pollastre mex
  • Pollastre tailandès
  • Rosbif amb carbassa rostida
  • Rosbif amb crosta d’herbes
  • Salmó a la planxa amb verduretes i emulsió de te wulong
  • Tabule amb pèsols i broquetes de pollastre marinat
  • Tonyina amb cítrics
  • Turbot tai a la graella
  • Truita de riu amb crosta de festucs i salsa de gorgonzola
  • Vieires amb verdures
  • Verat empanat
  • Ametllats
  • Bunyols de gorgonzola
  • Carpaccio de pera
  • Carquinyolis
  • Codonyat
  • Crema de castanyes
  • Crema de taronja cremada
  • Creps amb formatge i gerds
  • Creps de maduixes caramel·litzades
  • Melindros
  • Milfulls de creps
  • Panellets de moniato i gerds
  • Panellets japonesos
  • Plàtans al forn amb fruita seca i xocolata
  • Pastís de pomes i mel
  • Pastís de xocolata i figues
  • Pastís tatin de remolatxa
  • Pets de monja
  • Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana, festucs i llima
  • Coca d’oli
  • Galetes amb cervesa i sèsam
  • Pa amb xocolata, oli i sal
  • Pa de sègol amb i cervesa negra
Últims números publicats
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: