Preparació
Preparació
- Demaneu a un adult que us ajudi a ratllar les patates. Poseu les làmines entre dos papers de cuina i premseu-ho fortament per extreure el líquid que hi quedi.
- Poseu un raig d’oli en una paella antiadherent no gaire gran. Quan l’oli sigui calent, poseu-hi una capa de patates i aplaneu-la amb una cullera de fusta. Salpebreu-ho i deixeu-ho que s’enrosseixi per un costat. Quan estigui a punt, gireu-ho amb molta cura i feu que s’enrosseixi per l’altre costat.
- Aneu prement-ho perquè la cocció arribi al centre de la patata. Heu de procurar que la capa de patata sigui ben fina.
- Traieu la patata de la paella i lposeu-la sobre paper de cuina absorbent o sobre una reixeta, perquè perdi el greix sobrer.
- Mentre es fan les patates, aneu coent les costelles. En una planxa, paella gran o graella, poseu-hi una mica d’oli (poquet) i, quan sigui calenta, poseu-hi les costelles. Les coeu a foc viu. Quan siguin torrades d’una cara, gireu-les i torreu-les de l’altra. És important que perdin la major part del greix que conten els laterals.
- Un cop cuites, ja només queda salpebrar les costelles i servir-les acompanyades del cruixent de patata.