Preparació
- Talleu les albergínies per la meitat i biudeu-les amb una cullera, vigilant de no trencar-les i deixant una mica de polpa enganxada a la pela. Reserveu la polpa. Salpebreu la part de la pela i fregiu-la en oli abundant fins que quedi daurada. Reserveu-la en paper absorbent.
- Piqueu la polpa de l'albergínia i daureu-la en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
- Traieu la pell i els ossos de les cuixes d'ànec i piqueu-ne la carn.
- Tritureu la maionesa amb el xili xipotle i barregeu-la amb la carn de l'ànec, les panses, els pinyons, la polpa de l'albergínia i el porradell picat.
- Farciu les peles de les albergínies amb la barreja anterior i ratlleu-hi l'idiazabal pel damunt.
- Coeu-les al forn 5 min, a 200 ºC, perquè es gratinin. Serviu-les amb una mica més de porradell picat pel damunt i, si voleu, una cullerada de maionesa de xipotle.