Preparació
- Renteu i trossegeu l’enciam romà a la juliana.
- En una paella amb oli, fregiu els daus de pa fins que estiguin daurats. Reserveu-los en paper absorbent.
- Per a la salsa: poseu tots els ingredients menys l’oli a la batedora i tritureu-los a velocitat màxima 3 min. Aneu afegint-hi l’oli en forma de fil fins que s’hi barregi completament i ens quedi com una maionesa. Reserveu la salsa a la nevera.
- Poseu els pits de pollastre, salpebrats, en una planxa i coeu-los 2 min per cada costat. Enforneu-los 15 min. Deixeu-los refredar i talleu-los a tires curtes.
- Mescleu l’enciam trossejat amb els tomàquets, el parmesà i la meitat de la salsa i mescleu-ho bé. Incorporeu-hi els crostons de pa torrats i, immediatament, el pollastre i la resta de salsa.
- Emplateu l’amanida en bols individuals i serviu-la freda.