Preparació
- Poseu el pollastre en una plata i afegiu-li tots els ingredients. Salpebreu-ho.
- Barregeu-ho amb suavitat, tapeu el recipient i reserveu-ho a la nevera 1 h, remenant el contingut de tant en tant.
- Enceneu el forn a 200 ºC.
- Aboqueu el pollastre i el marinat en una safata ampla i poseu-ho al forn 30 min.
- Reserveu-ho i deixeu que el pollastre es refredi dins de la salsa.
- Talleu quatre trossos d’enciam, prèviament net, en forma de bol, que serviran com a base del plat.
- Talleu les cebes a làmines molt fines.
- Poseu l’enciam al plat i salseu-ho abundament amb el marinat, repartiu-hi per sobre el pollastre, els dàtils, les olives verdes, les tàperes, amb el seu suc, i les làmines de ceba.
- Aquesta amanida de pollastre es pot servir freda o temperada.
CONSELL
Si us sobra marinat, el podeu fer servir en altres receptes de carn o peix. És boníssim amb arròs bullit.