Preparació
- Poseu un cassó amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, tireu-hi l’arròs i les umeboshi i deixeu que es cogui l’arròs 12 min. Tot seguit, poseu-hi el te embolicat amb una bossa de fil i tapeu-lo. Deixeu-lo infusionar durant 2 o 3 min. Retireu el te i deixeu-lo reposar 5 min més tapat, que l’arròs quedi melós. Poseu-ho en una plàtera i deixeu-ho refredar.
- Netegeu els xiitakes, talleu-los a tires i passeu-los per ou batut, farina de galeta i fregiu-los en una paella amb oli d’oliva roent. Retireu-los quan siguin rossos i passeu-los per un paper absorbent.
- Prepareu l’amanida en un bol. Poseu-hi l’arròs, el tofu tallat a daus i els xiitakes cruixents. Amaniu-ho amb l’oli de sèsam i la sal de sèsam i serviu-ho acompanyat dels microvegetals també amanits amb oli de sèsam.