Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Traieu les fulles més dures de les carxofes, rasqueu-ne les barbes i introduïu-les en una olla amb abundant oli de gira-sol, sal, pebre en gra, orenga i llorer.
  2. Amb el foc al mínim, molt lent, coeu-les 20 min. Reserveu-les. Bulliu el pop, prèviament congelat, 30 min, amb força aigua, sal, llorer i pebre.
  3. Punxeu-lo per veure si és tou, coleu-lo i, un cop fred, talleu-lo fi.
  4. Per a la salsa romesco: piqueu al morter la menta, els alls pelats i les ametlles, fins que quedin com una pasta. Afegiu-hi la polpa de la nyora rascada amb un ganivet. Quan s'hagi convertit en una pasta, afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors. Piqueu-ho fins que quedi fi. Aboqueu-hi l'oli a poc a poc i poseu-hi pebres, sal, julivert i vinagre.
  5. Prepareu la vinagreta, barregeu els ingredients fins que emulsionin. Amaniu amb la vinagreta la barreja d'enciams, neta i tallada.
  6. Muntatge: a la base del plat col·loqueu les carxofes; a sobre, l'enciam, i acabeu-ho amb el pop. Acompanyeu l'amanida de salsa romesco.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: