Preparació
- Netegeu la guatlla de les possibles restes de plomes. Separeu els pits i les cuixes de la carcassa.
- Feu una barreja d’aigua, oli i vinagre a parts iguals i afegiu-hi el llorer, l’all i la guatlla. Feu-ho coure a foc lent 30 min.
- Netegeu l’escarola i traieu-ne les fulles més verdes; talleu uns bastonets de pastanaga i porro. Escaldeu, peleu i desgraneu el tomàquet, i talleu-lo a quadradets.
- Piqueu el raïm sense les granes i els pinyons. Feu un petit buquet d’escarola i poseu-hi un bastonet de pastanaga, un de porro i una mica de tomàquet, i la barreja de raïm i pinyons.
- Quan la guatlla sigui cuita, retireu-la de l’escabetx i marqueu-la en una paella ben calenta. Per emplatar-la, disposeu-la al costat de l’escarola. La guatlla es pot servir freda o calenta.