Preparació
Preparació
- Com sempre que heu de fer servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. En una paella gran amb un raig generós d’oli, coeu els tomàquets cherry, a foc mitjà, 5 min o fins que se’ls esberla la pela i l’oli comença a agafar un color vermellós. Saleu-ho i reserveu-ho.
- Bulliu els tirabuixons en aigua abundant uns 10 min o seguint les indicacions del fabricant perquè quedin grenyals.
- Escorreu bé la pasta, poseu-la en un recipient gran i barregeu-la amb l’oli de coure els tomàquets i amb els tomàquets.
- Talleu la mozzarella per la meitat i piqueu l’alfàbrega.
- Barregeu la mozzarella i l’alfàbrega amb l’amanida de pasta. Només us queda acabar-ho amb el vinagre balsàmic, si us ve de gust, i ja teniu l’amanida a punt.
El consell
L’amanida caprese és originària de l’illa de Capri (Itàlia). Aquesta illa es troba a la regió de la Campània, on s’elabora la famosa mozzarella di buffala campana, un tipus de mozzarella feta amb llet de búfales d’aigua.