Preparació
- Per a l’amanida: renteu les hortalisses. Piqueu la ceba i el pebrot. Blanquegeu els tirabecs en aigua salada abundant, 2 min, escorreu-los i freneu-ne la cocció amb aigua molt freda.
- Piqueu les fulles de menta.
- Poseu la quinoa i les mongetes seques en un bol, i afegiu-hi les hortalisses picades, els tirabecs i els tomàquets en oli tallats a dauets.
- Amaniu-ho amb el suc de mitja llimona, la menta picada i oli, remeneu-ho i deixeu-ho reposar unes hores a la nevera.
- Per al tzatziki: peleu els cogombres i les remolatxes i ratlleu-los amb un ratllador gruixut. Col·loqueu-ho en un colador, salpebreu-ho, remeneu-ho i deixeu-ho reposar unes hores, perquè deixi anar tota l’aigua.
- Peleu l’all i piqueu-lo amb les fulles de menta.
- Premseu bé la barreja de cogombre i remolatxa i col·loqueu-la en un bol. Afegiu-hi la picada de menta i all, i amaniu-ho amb el suc de mitja llimona i oli. Afegiu-hi el iogurt i remeneu-ho fins que estigui tot integrat. Deixeu-ho reposar a la nevera fins al moment de consumir-lo.