Preparació
- Per als tomàquets confitats: escaldeu els tomàquets, traieu-ne la pell, talleu-los a quarts, traieu-ne les llavors, empolseu-hi sal i sucre, i deixeu-los 1 h en una safata. Renteu-los i assequeu-los al forn a 75 ºC durant 30 min amb oli de farigola.
- Per a la vinagreta de mostassa: barregeu 1/4 de vinagre i 3/4 d’oli, i afegiu-hi una cullerada de mostassa de Dijon.
- Per als pinyons garapinyats: feu un caramel amb sucre i unes gotes d’aigua, afegiu-hi els pinyons i un polsim de comí.
- Per acabar: netegeu amb abundant aigua i escorreu bé els vegetals. Amaniu la barreja d’enciams amb la vinagreta. Munteu l’amanida intercalant els pinyons, els tomàquets, els bastonets de poma i les orellanes. Al damunt, afegiu-hi un fil de vinagre balsàmic reduït.