Preparació
- Netegeu els lloms del verat traient-los l’espina central i la pell. Poseu-los a marinar 24 h en sal gruixuda. Passat tot aquest dia, netegeu-los de la sal i guardeu-los en oli d’oliva.
- Poseu a reduir la ratafia amb el sucre.
- Prepareu la infusió de ratafi i mescleu-la amb la reducció de ratafia que acabeu de preparar. Deixeu-la reduir una estona més.
- Netegeu l'escarola de les fulles més verdes. A continuació, talleu uns quants bastonets de pastanaga i porro. Escaldeu-ho amb aigua bullent. Peleu i desgraneu el tomàquet i talleu-lo a quadradets petits.
- Muntatge: feu un petit buquet d'escarola i poseu-hi un bastonet de pastanaga, un de porro i una mica de tomàquet. Afegiu-hi uns quants festucs verds i salseu-ho amb una mica de reducció de ratafia. Disposeu al costat els lloms de verat salats.