Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Netegeu les mongetes sota l’aixeta i traieu-los el fil de fibra lateral. Talleu les puntes de cada tavella.
  2. Poseu l’aigua amb la sal, el bicarbonat (per mantenir la textura i el color), la pela de taronja, un gra d’all aixafat i el llorer dins una cassola a foc alt. Quan bulli, poseu-hi les mongetes, sense tapar la cassola. Sembla un detall sense importància i, en canvi, queden molt diferents de sabor i color: quan es bullen sense tapa, milloren molt. Han de bullir uns 15 min, depèn de com siguin de fines.
  3. Prepareu un bol de vidre o de plàstic amb aigua i gel per tallar la cocció quan estiguin cuites.
  4. Després de refredar-les, poseu-les en una safata amb un xic de paper absorbent, per eixugar-les.
  5. Talleu la resta de verduretes a dauets, les olives, tallades petites, i els pètals de calèndula i el marduix.
  6. Esqueixeu el bacallà fi i barregeu-lo amb les verduretes i les mongetes.
  7. Per a la vinagreta: seguint l’ordre, en un bol, poseu primer el vinagre i la mel; barregeu-ho i continueu posant-hi la mostassa de Dijon i les llavors. Afegiu-hi el gàrum d’anxoves (o salsa de peix o una mica de l’aigua de bullir les mongetes). Emulsioneu-ho amb unes varetes mentre hi aneu incorporant l’oli a poc a poc. Ha de quedar una vinagreta lligada.
  8. Serviu l’amanida de mongetes amb la vinagreta i els pètals i el marduix.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: